3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Burgery miodowo-musztardowe z kurczaka


Wydrukuj:
4

Składniki

14 kawałek/kawałki/kawałków

burgery

  • 1 ząbek czosku, obrany
  • 1 cebula, obrana
  • 1 mała marchewka, pokrojona
  • 1 mała cukinia, pokrojona
  • 1,5 łyżki miodu
  • 1,5 łyżki musztardy francuskiej, z ziarnami gorczycy
  • 4 gałązki natki pietruszki zielonej
  • sól i pieprz do smaku
  • 500 g piersi z kurczaka, pokrojone na kawałki
5

Przygotowanie

  1. 1. Umieścić warzywa i pietruszkę w naczyniu miksującym.

    2. Miksować 6 sek./obr. 9 Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.

    3. Dodać kawałki piersi kurczaka, musztardę, miód i przyprawić do smaku.

    4. Miksować do połączenia składników obr. 7

    5. Uformować 14 małych burgerów.

    6. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20 min lub smażyć na patelni na średnim ogniu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ze względu na zawartość miodu, burgery magą przywierać i bryzgać podczas smażenia na patelni. Jeśli tak się stanie zmniejszyć temperaturę.

Przepis pochodzi ze strony:  //www.trtlmt.com.au/honey-mustard-chicken-bites/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Masa była bardzo rzadka więc dodałam jajko oraz...

    Zgłoszony przez Maria_Mania na listopada 23, 2016 at 12:52.

    Masa była bardzo rzadka więc dodałam jajko oraz bułkę tartą. Piekłam w piekarniku. Smak wszystkim nam odpowiadał - zdecydowanie słodkawy. Przygotowanie błyskawiczne - przepis po niewielkich modyfikacjach dodaję do ulubionych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis ogólnie bardzo fajny,

    Zgłoszony przez Kawiarenka na kwietnia 9, 2016 at 17:00.

    Przepis ogólnie bardzo fajny, ale nastepnym razem zrobie jednak bez miodu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam wczoraj, jako

    Zgłoszony przez Barbarao.d na czerwca 2, 2015 at 13:21.

    Wypróbowałam wczoraj, jako pierwsze moje danie zrobione w Termomixe  tmrc_emoticons.) PYSZNE!

    Proponuję troszkę mniej miodu, a więcej musztardy, jednak jest to kwestia preserencji tmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszły pyszne, rzeczywiście

    Zgłoszony przez OliwiaM na grudnia 14, 2014 at 12:50.

    wyszły pyszne, rzeczywiście obroty najlepsze 4 sek/obr 5

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja warzywa rozdrabniam 4

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 3, 2014 at 18:52.

    tmrc_emoticons.) Ja warzywa rozdrabniam 4 sek/obr 5, masa wówczas nie jest rzadka. a burgery są dietetyczne i pyszne Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekłam w piekarniku, bo masa

    Zgłoszony przez smarta81 na grudnia 2, 2014 at 15:07.

    Piekłam w piekarniku, bo masa jest zbyt rzadka aby smażyć kotleciki, niemniej jednak lekko słodkawy i warzywny smak burgerów wszyskim w rodzinie odpowiadał. Coś innego, ale smacznego. Do tego podpiekłam na czystej patelni przkrojone na pół bułki, dodałam sałatę, i różne warzywa. Wyszła zdrowa przekąska. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis wypróbowałam...i

    Zgłoszony przez e_fla na października 29, 2014 at 18:54.

    przepis wypróbowałam...i prawdę mówiąc spodziewałam się innych smaków,

    oczekiwałam, że miód i musztarda będą bardziej wyczuwalne, a dominował smak warzyw, które przez fakt, że nie były wcześniej podduszone, okazały się dominujące

    burgery przygotowałam w piekarniku, bo po zmiksowaniu wszystkich składników masa była dość rzadka i cięzko z niej było formować burgery.....łyżką nakładałam masę na blachę tworząc burgerowe placki

    może gdyby do przepisu dodać cukinię bez mokrego miąższu z pestkami, masa nie byłaby tak mało spójna

    po upieczeniu placko-burgery miały dobrą, zwartą konsystencję i nie były suche

    ....danie w wersji pieczonej w piekarniku jest bardzo dietetyczne  tmrc_emoticons.;)

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Przepis dodaję do

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na października 28, 2014 at 07:45.

    Witam. Przepis dodaję do wypróbowania . Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze