Składniki
14 kawałek/kawałki/kawałków
burgery
- 1 ząbek czosku, obrany
- 1 cebula, obrana
- 1 mała marchewka, pokrojona
- 1 mała cukinia, pokrojona
- 1,5 łyżki miodu
- 1,5 łyżki musztardy francuskiej, z ziarnami gorczycy
- 4 gałązki natki pietruszki zielonej
- sól i pieprz do smaku
- 500 g piersi z kurczaka, pokrojone na kawałki
-
6
35h 0min
Czas całkowity 15h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Umieścić warzywa i pietruszkę w naczyniu miksującym.
2. Miksować 6 sek./obr. 9 Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
3. Dodać kawałki piersi kurczaka, musztardę, miód i przyprawić do smaku.
4. Miksować do połączenia składników obr. 7
5. Uformować 14 małych burgerów.
6. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20 min lub smażyć na patelni na średnim ogniu.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ze względu na zawartość miodu, burgery magą przywierać i bryzgać podczas smażenia na patelni. Jeśli tak się stanie zmniejszyć temperaturę.
Przepis pochodzi ze strony: //www.trtlmt.com.au/honey-mustard-chicken-bites/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMasa była bardzo rzadka więc dodałam jajko oraz...
Masa była bardzo rzadka więc dodałam jajko oraz bułkę tartą. Piekłam w piekarniku. Smak wszystkim nam odpowiadał - zdecydowanie słodkawy. Przygotowanie błyskawiczne - przepis po niewielkich modyfikacjach dodaję do ulubionych
Przepis ogólnie bardzo fajny,
Przepis ogólnie bardzo fajny, ale nastepnym razem zrobie jednak bez miodu.
Wypróbowałam wczoraj, jako
Wypróbowałam wczoraj, jako pierwsze moje danie zrobione w Termomixe
PYSZNE!
Proponuję troszkę mniej miodu, a więcej musztardy, jednak jest to kwestia preserencji
wyszły pyszne, rzeczywiście
wyszły pyszne, rzeczywiście obroty najlepsze 4 sek/obr 5
Ja warzywa rozdrabniam 4
Piekłam w piekarniku, bo masa
Piekłam w piekarniku, bo masa jest zbyt rzadka aby smażyć kotleciki, niemniej jednak lekko słodkawy i warzywny smak burgerów wszyskim w rodzinie odpowiadał. Coś innego, ale smacznego. Do tego podpiekłam na czystej patelni przkrojone na pół bułki, dodałam sałatę, i różne warzywa. Wyszła zdrowa przekąska.
przepis wypróbowałam...i
przepis wypróbowałam...i prawdę mówiąc spodziewałam się innych smaków,
oczekiwałam, że miód i musztarda będą bardziej wyczuwalne, a dominował smak warzyw, które przez fakt, że nie były wcześniej podduszone, okazały się dominujące
burgery przygotowałam w piekarniku, bo po zmiksowaniu wszystkich składników masa była dość rzadka i cięzko z niej było formować burgery.....łyżką nakładałam masę na blachę tworząc burgerowe placki
może gdyby do przepisu dodać cukinię bez mokrego miąższu z pestkami, masa nie byłaby tak mało spójna
po upieczeniu placko-burgery miały dobrą, zwartą konsystencję i nie były suche
....danie w wersji pieczonej w piekarniku jest bardzo dietetyczne
Witam. Przepis dodaję do
Witam. Przepis dodaję do wypróbowania . Pozdrawiam