3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

WIEJSKI BOCHEN CHLEBA


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Składniki

  • 600 g mąki pszennej
  • 50 g oleju
  • 220 g mąki żytniej razowej
  • 500 g wody ciepłej
  • 50 g octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki soli
  • 60 g świeżych drożdży
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w Closed lid. Nastawić 4 min/Dough mode.

    Podzielić na 2 części - wyłożyć do 2 keksówek i pozostawić do wyrośnięcia.

    Piec 40 min. w temp. 180 stopni.

10
11

Porady

Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis rewelacyjny...

    Zgłoszony przez Sheanne na maja 9, 2017 at 11:26.

    Przepis rewelacyjny!
    Teraz zamiast 220 g mąki żytniej razowej daję 150g tej mąki i 70g zmielonych wcześniej nasion dyni i słonecznika.
    Na końcu, po wyjęciu ciasta z naczynia dodaję ok. 1 opakowanie pokrojonych niezbyt drobno suszonych śliwek i ręcznie b.delikatnie zagniatam ciasto na blacie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cz mozna czyms zastapis ocet balsamiczny?

    Zgłoszony przez sasia na marca 31, 2017 at 12:44.

    cz mozna czyms zastapis ocet balsamiczny?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek jest naprawde super!!! Polecam

    Zgłoszony przez falkewe na marca 28, 2017 at 09:44.

    Chlebek jest naprawde super!!! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam!Jakie wymiary mają być tych keksowek?

    Zgłoszony przez NataliaZawisza na lutego 8, 2017 at 09:58.

    Witam!Jakie wymiary mają być tych keksowek?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest pyszny dlugo utrzymuje swiezosc...

    Zgłoszony przez flerynka2 na listopada 6, 2016 at 10:37.

    Jest pyszny dlugo utrzymuje swiezosc polecam!!!!!!!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy temperatura pieczenia 180 ma być z...

    Zgłoszony przez olutkas na listopada 5, 2016 at 15:12.

    czy temperatura pieczenia 180 ma być z termoobiegiem czy bez?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:25.

    pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobrze wygląda, pięknie

    Zgłoszony przez annasa77 na października 5, 2016 at 10:49.

    Dobrze wygląda, pięknie pachnie a smakuje rewelacyjnie. Super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny!!!! choc ciasto

    Zgłoszony przez Cymewa na listopada 24, 2015 at 15:16.

    pyszny!!!! choc ciasto wygladalo okropnie lepko nie dodalam nic tylko wlozylam jak bylo do foremki.

    chyba sie od niego uzaleznie!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj upiekłam!!!jest

    Zgłoszony przez kasik46 na października 17, 2015 at 10:18.

    Wczoraj upiekłam!!!jest super!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze