Tu jesteś:
4
Składniki
- 500 g mak, i pszennej
- 200 gletniej wody
- 200 g ser, ka Philadelphia
- 40 g drozdzy
- 1 łyżeczka soli ,szczypta cukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie skladniki wkladamy do
i 2 Min/
wyrabiamy na ciasto .Formujemy 3 bagietki lub tez kajzerki jak kto woli. Nagrzewamy piekarnik na 50 stopni i wkladamy bagietki/buleczki na 10 Min. do wyrosniecia ,pozniej nagrzewamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy 20 Minut . Te bagietki czy tez buleczki sa bardzo wilgotne i smakuja bardzo dobrze .A najlepiej z wlasnej roboty maselkiem tez podam przepis .
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzŚwietny przepis! Bagietki
Świetny przepis! Bagietki wilgotne i pyszne
Agn. ja blaszkę z bułeczkami
Pyszne bagietki! Dzięki za
Pyszne bagietki! Dzięki za przepis.
Małe pytanko: czy po wyrośnieciu w piekarniku w temp. 50*C wyjąć bagietki ,nagrzac piekarnik i dopiero wstawić na te 20 min. czy zostawic w piekarniku i 20 min. liczyc od momentu nagrzania się piekarnika do 200*C?
Przepis super, bagietki
Przepis super, bagietki przepyszne, gorąco polecam
Tynka
Witam bardzo fajny przepis
Witam bardzo fajny przepis dodaje do ulubionych ,bede piekla
MAKSIU