3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fajna bulka lub bagietka bardzo smaczna.


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 g mak, i pszennej
  • 200 g letniej wody
  • 200 g ser, ka Philadelphia
  • 40 g drozdzy
  • 1 łyżeczka soli ,szczypta cukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki wkladamy do Closed lid i 2 Min/Dough mode wyrabiamy na ciasto .Formujemy 3 bagietki lub tez kajzerki jak kto woli. Nagrzewamy piekarnik na 50 stopni i wkladamy bagietki/buleczki na 10 Min. do wyrosniecia ,pozniej nagrzewamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy 20 Minut . Te bagietki czy tez buleczki sa bardzo wilgotne i smakuja bardzo dobrze .A najlepiej z wlasnej roboty maselkiem tez podam przepis .

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny przepis! Bagietki

    Zgłoszony przez Magda_bw na grudnia 19, 2014 at 22:12.

    Świetny przepis! Bagietki wilgotne i pyszne 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agn. ja blaszkę z bułeczkami

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 17, 2013 at 16:14.

    tmrc_emoticons.) Agn. ja blaszkę z bułeczkami wkładam zimnego piekarnika i nastawiam temperaturę na 50*C na 10 min, następnie zwiększam temp. do 180*C ( tak piecze mój piekarnik) na 20-25 minut.Bułeczki są upieczone. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne bagietki! Dzięki za

    Zgłoszony przez Agn. na czerwca 3, 2012 at 00:31.

    Pyszne bagietki! Dzięki za przepis.

    Małe pytanko: czy po wyrośnieciu w piekarniku w temp. 50*C wyjąć bagietki ,nagrzac piekarnik i dopiero wstawić na te 20 min. czy zostawic w piekarniku i 20 min. liczyc od momentu nagrzania się piekarnika do 200*C?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, bagietki

    Zgłoszony przez Tynka na stycznia 22, 2012 at 09:46.

    Przepis super, bagietki przepyszne, gorąco polecam Big Smile

    Tynka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam bardzo fajny przepis

    Zgłoszony przez maksiu na września 25, 2011 at 10:34.

    Witam bardzo fajny przepis dodaje do ulubionych ,bede piekla Cooking 7

    MAKSIU

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze