3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CUDOWNY CHLEB 5 ZIAREN


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

500g wody 20g drożdży 30g oliwy z oliwek 500g mąki chlebowej 1 łyżeczka soli 50g płatków owsianych 30g sezamu 30g siemienia lnianego 30g słonecznika 30g ziaren dyni 30g maku

  • 30 g miodu
  • 6
    2h 35min
    Czas całkowity 1h 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wodę i drożdże wymieszać 2min30s/37C/obr2.

    Dodać resztę składników i wyrobić ciasto 2min/30s/Interwał.

    Ciasto będzie bardzo klejące. 

    Przełożyć do foremek i posypać dowolnymi ziarenkami.

    Odłożyć do wyrośnięcia na 60min. Koniecznie nie przykrywać.

    Rozgrzać piekarnik na 200C, piec 45min. 

    Wyciągnąć z formy bezpośrednio po pieczeniu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • anacolway: krój go po wystygnieciu, wyciąg...

    Zgłoszony przez Kasiszczek na sierpnia 17, 2019 at 10:40.

    anacolway: krój go po wystygnieciu, wyciąg odrazu z foremki żeby się nie zaparzyl. Świeży do 5 dni😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chlebek upieklam i pyszny w smaku ale starsznie...

    Zgłoszony przez anacolway na stycznia 10, 2017 at 17:24.

    chlebek upieklam i pyszny w smaku ale starsznie sie rozlatuje jakas wskazowka?

    AnaColway

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chlebek dzisiaj upieklam i

    Zgłoszony przez FRANCA na października 11, 2016 at 20:51.

    chlebek dzisiaj upieklam i jest przepyszny. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbuje i zobacze 

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 15, 2016 at 18:57.

    Wypróbuje i zobacze  tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek bardzo smaczny, ja

    Zgłoszony przez katarzynak91 na kwietnia 15, 2016 at 13:53.

    Chlebek bardzo smaczny, ja użyłam mąki chlebowej typ 1850 z domieszką zwykłej mąki tortowej i wyszło genialnie tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek wczoraj upiekłam i

    Zgłoszony przez wiolka1985 na kwietnia 9, 2016 at 06:37.

    Chlebek wczoraj upiekłam i jest pyszny!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze