Tu jesteś:
4
Składniki
- 50 g drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 5 MT wody
- 50 g słonecznika
- 50 g pestek dyni
- 50 g sezamu
- 50 g siemienia lnianego
- łyżeczka cukru pudru
- łyżeczkę soli
-
6
55min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki wg podanej kolejniści i wyrabiać 3.5 min/ "Ciasto"
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą podłużnej blaszki 28 cm.
Pozostawić do wyrośnięcia 20 min.
Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 50 min w temp 180 C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSkorka chrupiaca,w srodku
Skorka chrupiaca,w srodku chleb wyszedl mi gliniasty,spodziewalam sie czegos innego ,moze zrobilam COS ZLE...
Ciasto wyszlo mi bardzo
Ciasto wyszlo mi bardzo geste,ciezko wylozyc do keksowki....czekam na efekty..
Chleb rewelacja! Non stop go
Chleb rewelacja! Non stop go pieke.
dodaję teraz gorącą wodę i
dodaję teraz gorącą wodę i dziury nie ma
Mi też wyszedł z dziurą !!!
Mi też wyszedł z dziurą !!!
Doskonaly przepis:) chlebek
Doskonaly przepis chlebek pyszny Dziekuje
A może tu trzeba dodać
A może tu trzeba dodać drożdże w proszku?
Czekamy na zdjęcie
Czekamy na zdjęcie konkursowego przepisu
Pozdrawiam Mixi
Nie wiem czy to ma znaczenie
Nie wiem czy to ma znaczenie ale tym razem dałam 5 miarek bardzo ciepłej wody i dziur nie było.
Keksówka o długości 40cm jest
Keksówka o długości 40cm jest w sam raz, ale proponuję zmniejszyć ilość drożdży do 40g. Chlebuś będzie też pięknie wyrośnięty, a nie powinien "uciekać" z foremki. No i zniknie problem zbyt dużych "dziur"
ja zrobiłam w foremce 35 cm i
ja zrobiłam w foremce 35 cm i dałam 40 g drożdzy i tez uciekł z formy
Jakie to drożdże? świeże czy
Jakie to drożdże? świeże czy w proszku?
słuchajcie czemu mi wychodzi
słuchajcie czemu mi wychodzi dziura przeważnie w chlebie?
robiłam ten chlebek już 4
robiłam ten chlebek już 4 razy i wiem, że blaszka 28 cm jest dużo za mała. Ciasto tak wyrasta, że wylewa się na zewnątrz. Wczoraj robiłam w blaszce 39 cm i chlebek był idealny.
chlebek wyszedł
chlebek wyszedł pyszny.dziekuje za przepis