3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek wieloziarnisty no1


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 50 g drożdży
  • 500 g mąki pszennej
  • 5 MT wody
  • 50 g słonecznika
  • 50 g pestek dyni
  • 50 g sezamu
  • 50 g siemienia lnianego
  • łyżeczka cukru pudru
  • łyżeczkę soli
  • 6
    55min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki wg podanej kolejniści i wyrabiać 3.5 min/ Ciasto

    Ciasto przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą podłużnej blaszki 28 cm.

    Pozostawić do wyrośnięcia 20 min.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 50 min w temp 180 C

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Skorka chrupiaca,w srodku

    Zgłoszony przez coco_o na kwietnia 12, 2012 at 15:28.

    tmrc_emoticons.( Cooking 2 Skorka chrupiaca,w srodku chleb wyszedl mi gliniasty,spodziewalam sie czegos innego ,moze zrobilam COS ZLE... tmrc_emoticons.((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszlo mi bardzo

    Zgłoszony przez coco_o na kwietnia 12, 2012 at 12:42.

    Ciasto wyszlo mi bardzo geste,ciezko wylozyc do keksowki....czekam na efekty.. Cooking 6 Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chleb rewelacja! Non stop go

    Zgłoszony przez ewela na listopada 7, 2011 at 20:42.

    Chleb rewelacja! Non stop go pieke.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaję teraz gorącą wodę i

    Zgłoszony przez mmarta132 na września 13, 2011 at 17:08.

    dodaję teraz gorącą wodę i dziury nie ma tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi też wyszedł z dziurą !!!

    Zgłoszony przez szpalcia na lipca 13, 2011 at 12:51.

    Mi też wyszedł z dziurą !!! Glasses

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doskonaly przepis:) chlebek

    Zgłoszony przez lenkamw na lutego 14, 2011 at 09:20.

    Doskonaly przepistmrc_emoticons.) chlebek pysznytmrc_emoticons.) Dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A może tu trzeba dodać

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 13, 2011 at 18:59.

    A może tu trzeba dodać drożdże w proszku?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czekamy na zdjęcie

    Zgłoszony przez Mixi na stycznia 10, 2011 at 13:54.

    Czekamy na zdjęcie konkursowego przepisu Cooking 7

    Pozdrawiam Mixi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wiem czy to ma znaczenie

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 9, 2011 at 17:48.

    Nie wiem czy to ma znaczenie ale tym razem dałam 5 miarek bardzo ciepłej wody i dziur nie było.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Keksówka o długości 40cm jest

    Zgłoszony przez GUNIA na stycznia 9, 2011 at 15:50.

    Keksówka o długości 40cm jest w sam raz, ale proponuję zmniejszyć ilość drożdży do 40g. Chlebuś będzie też pięknie wyrośnięty, a nie powinien "uciekać" z foremki. No i zniknie problem zbyt dużych "dziur"tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zrobiłam w foremce 35 cm i

    Zgłoszony przez w1paula na stycznia 8, 2011 at 16:03.

    ja zrobiłam w foremce 35 cm i dałam 40 g drożdzy i tez uciekł z formy tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakie to drożdże? świeże czy

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 8, 2011 at 11:27.

    Jakie to drożdże? świeże czy w proszku?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • słuchajcie czemu mi wychodzi

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 7, 2011 at 19:49.

    słuchajcie czemu mi wychodzi dziura przeważnie w chlebie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robiłam ten chlebek już 4

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 7, 2011 at 19:45.

    robiłam ten chlebek już 4 razy i wiem, że blaszka 28 cm jest dużo za mała. Ciasto tak wyrasta, że wylewa się na zewnątrz. Wczoraj robiłam w blaszce 39 cm i chlebek był idealny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chlebek wyszedł

    Zgłoszony przez marta22 na stycznia 3, 2011 at 10:06.

    Cooking 1 chlebek wyszedł pyszny.dziekuje za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze