3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEBEK diety PROTEINOWEJ ( wg Dukana)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 3 całe jajka
  • 200 gchudego białego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g drożdży
  • 10 g chudego mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 g otrębów pszennych
  • 20 g otrębów owsianych
  • 2 płaskiej łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1/4 małej cebulki
  • 6
    40min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek - rozdrobnić czas 5 s / obr. poz. 5. Zgarnąć kopystką rozdrobnione składniki na dno naczynia i dodać pozostałe składniki. Zmiksować na gęstą masę (konsystencja musztardy) czas 1 min / obr. poz. 3-4. Wyrobione składniki wyłożyć przy pomocy kopystki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzić na placek gubości ok 1 cm. Wierzch posypać makiem, sezamem, otrębami. Do dekoracji można użyć cienkie plasterki papryki, pomidorki sherry, por..... Posypać szczypiorkiem.

    Wstawić do zimnego piekarnika i piec w temp. 175-180 st 30-35 min.

    INFORMACJA:

    Masa serowa powinna być gęsta - jeśli jest za rzadka dosypać otrębów, jeśli za gęsta dolać trochę mleka.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Prosty w wykonaniu tylko trzeba pilnować...

    Zgłoszony przez Piorun44 na stycznia 24, 2017 at 13:06.

    Prosty w wykonaniu tylko trzeba pilnować konsystencji mój był trochę wilgotny w środku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek rewelacja. Ja dodałam

    Zgłoszony przez joasiatal na września 30, 2011 at 08:32.

    Chlebek rewelacja. Ja dodałam troszkę mąki kukurydzianej i wyszedł wyśmienity.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój bez cebulki też był

    Zgłoszony przez ela7 na lutego 9, 2011 at 21:04.

    Mój bez cebulki też był świetny. Faktycznie zjadł sie w zastraszającym tempie Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja nie dawałam wcale cebuli.

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 26, 2011 at 09:47.

    ja nie dawałam wcale cebuli.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cebulki nie dużo - tak tylko

    Zgłoszony przez Anielka na stycznia 26, 2011 at 09:41.

    Cebulki nie dużo - tak tylko na smak. Może być 1/4 lub 1/2. Ale można pominąć cebulę i dać np. pora.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • okey a ile cebuli?

    Zgłoszony przez Krystyna49 na stycznia 25, 2011 at 19:23.

    okey a ile cebuli?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja. Chlebek pyszny -

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 25, 2011 at 07:41.

    Rewelacja. Chlebek pyszny - aż dziwne, że bez mąki może wyjść coś tak dobrego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasta nie zostawia się do

    Zgłoszony przez Anielka na stycznia 24, 2011 at 22:21.

    Ciasta nie zostawia się do wyrośnięcia - gdy pozostawimy do wyrosnięcia po upieczeniu może się kruszyć tmrc_emoticons.~ . Natomiast wyrobione ciasto wylewa się na blache wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmarowuje wedle upodobań i gustu. Pozdrawiam i smacznego.......

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jakiej wielkości musi być

    Zgłoszony przez mmarta132 na stycznia 24, 2011 at 18:57.

    jakiej wielkości musi być blaszka i czy zostawić chlebek do wyrośnięcia?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek pierwsza klasa

    Zgłoszony przez Tynka na stycznia 4, 2011 at 09:12.

    Chlebek pierwsza klasa !!!

    Już na początku czuć go malizną bo znika w tempie zastraszającym i nie ważne czy jest się na diecie czy też nie. Gorąco polecam!!!

    Cooking 10

     

    Tynka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny chlebek!

    Zgłoszony przez zbzikowana na stycznia 3, 2011 at 22:35.

    Świetny chlebek! Mniam!

    Pierwszy zrobiłam sam posypany kminkiem... pyyycha! A teraz robię z papryką i oczywiście kminkiem i nie mogę się już doczekać... tmrc_emoticons.)p

    Pozdrawiam, Mariola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze