Tu jesteś:
4
Składniki
25 kawałek/kawałki/kawałków
Chleb z żurawiną
- 500 g mąki krupczatki
- 30 g drożdży
- 1 duża łyżka cukru
- 450 g letniej wody
- 1 duża łyżka soli
- 1/2 szklanki otrębów pszennych
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 3 łyżki słonecznika
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 3 łyżki sezamu
- 3 łyżki pestek dyni
- 3 łyżki żurawiny
-
6
1h 3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieszczamy kolejno w naczyniu miksującym "Blokada naczynia miksującego"
Ciasto wyrabiamy 3 min interwał "Ciasto"
Przekładamy zawartość do podłużnej wysmarowanej olejem formy, wygładzamy wierzch i smarujemy wodą.
Pieczemy 15 min w temp. 200 stopni.
Następnie 45 min w temp. 180 stopni.
Chlebek szybki i bardzo prosty do przygotowania.
Serdecznie polecam!
Chleb z żurawiną
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli nie przepadamy za żurawiną możemy ją pominąć.
Wówczas chleb nie ma słodkiego posmaku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam, ...
Witam,
W blaszce o jakich wymiarach piekła Pani chleb?
Pozdrawiam.