3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)


Wydrukuj:
4

Składniki

500 g

Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)

  • 220 g płatków owsianych
  • 18 g otręby pszenne
  • 60 g pestki dyni
  • 60 g słonecznika łuskanego
  • 60 g SIEMIE LNIANE
  • 60 g ziarna sezamu
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 1 łyżki Miód
  • 0,5 litra woda
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)
  1. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu.
    Ddajemy wodę.
    Mieszamy 5 min/ obr 1

    Ciasto przekładamy do naczynia i odstawiamy na 2 h.
    Piekarnik nagrzewamy do 180 stoni.
    Przekladamy ciasto po 2 h do silikonowej formy.
    Pieczemy ok 90 min.
    Wyciagamy z formy i odstawiamy na co najmniej 8 h.
    Po tym czasie mozemy kroić nasz chleb.

    Całość 500 g, 2450 kcal, Białko 95g, Tłuszcz 143 g, Węglowodany 200 g, Błonnik 55 g.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Upiekłem i brakuje mi w przepisie soli. Skórka...

    Zgłoszony przez Zibirak na lutego 18, 2018 at 13:37.

    Upiekłem i brakuje mi w przepisie soli. Skórka jest rewelacyjna, wnetrze dosyc wilogotne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze