Tu jesteś:
4
Składniki
500 g
Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)
- 220 g płatków owsianych
- 18 g otręby pszenne
- 60 g pestki dyni
- 60 g słonecznika łuskanego
- 60 g SIEMIE LNIANE
- 60 g ziarna sezamu
- 20 g oliwa z oliwek
- 1 łyżki Miód
- 0,5 litra woda
-
6
1h 40min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu.
Ddajemy wodę.
Mieszamy 5 min/ obr 1
Ciasto przekładamy do naczynia i odstawiamy na 2 h.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stoni.
Przekladamy ciasto po 2 h do silikonowej formy.
Pieczemy ok 90 min.
Wyciagamy z formy i odstawiamy na co najmniej 8 h.
Po tym czasie mozemy kroić nasz chleb.
Całość 500 g, 2450 kcal, Białko 95g, Tłuszcz 143 g, Węglowodany 200 g, Błonnik 55 g.
Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzUpiekłem i brakuje mi w przepisie soli. Skórka...
Upiekłem i brakuje mi w przepisie soli. Skórka jest rewelacyjna, wnetrze dosyc wilogotne.