3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)


Wydrukuj:
4

Składniki

500 g

Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)

  • 220 g płatków owsianych
  • 18 g otręby pszenne
  • 60 g pestki dyni
  • 60 g słonecznika łuskanego
  • 60 g SIEMIE LNIANE
  • 60 g ziarna sezamu
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 1 łyżki Miód
  • 0,5 litra woda
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Chleb z ziaren bez (mąki, drożdży)
  1. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu.
    Ddajemy wodę.
    Mieszamy 5 min/ obr 1

    Ciasto przekładamy do naczynia i odstawiamy na 2 h.
    Piekarnik nagrzewamy do 180 stoni.
    Przekladamy ciasto po 2 h do silikonowej formy.
    Pieczemy ok 90 min.
    Wyciagamy z formy i odstawiamy na co najmniej 8 h.
    Po tym czasie mozemy kroić nasz chleb.

    Całość 500 g, 2450 kcal, Białko 95g, Tłuszcz 143 g, Węglowodany 200 g, Błonnik 55 g.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Upiekłem i brakuje mi w przepisie soli. Skórka...

    Zgłoszony przez Zibirak na lutego 18, 2018 at 13:37.

    Upiekłem i brakuje mi w przepisie soli. Skórka jest rewelacyjna, wnetrze dosyc wilogotne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze