3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 250 g pszenicy
  • 1 łyżeczka soli
  • 250 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 3 MT wody
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Pszenicę zmielić - 1 min. obr. poz. 10. Dodaćpozostałe składniki i wyrabiać ciasto, 1 min. obr. poz. Interwał. Włożyć Ciasto do dobrze natłuszczonej formy i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 50 C. Gdy ciasto podwoi objętość podnieść temperaturędo 200 c i piec 200 c ok. 40 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis prosty, bez

    Zgłoszony przez WhiteAngel87 na stycznia 30, 2011 at 13:26.

    Przepis prosty, bez urozmaiceń a chlebek wychodzi przepyszny za każdym razemtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze