3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenno-żytni


Wydrukuj:
4

Składniki

Chleb pszenno-razowy

  • 300 g mąki pszennej
  • 300 g mąki żytniej
  • 45 g drożdży świeżych
  • 1,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 4,5 łyżki oleju
  • 375 g woda, Temp pokojowa

  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Chleb pszenno-żytni
  1. W naczyniuBlokada naczynia miksującego umieścić wszyatkie składniki,3min interwałCiasto.Przełożyć mokrą rękę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Chleb uformować i lekko naciąć.
    Piec 15 minut w 150°C
    Następnie 25 w 230°C
    Sprawdzac czy się zbytnio nie przypieka.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Druga mąkę dodajemy wg uznania


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy