3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenno-żytni


Wydrukuj:
4

Składniki

Chleb pszenno-razowy

  • 300 g mąki pszennej
  • 300 g mąki żytniej
  • 45 g drożdży świeżych
  • 1,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 4,5 łyżki oleju
  • 375 g woda, Temp pokojowa

  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Chleb pszenno-żytni
  1. W naczyniuClosed lid umieścić wszyatkie składniki,3min interwałDough mode.Przełożyć mokrą rękę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Chleb uformować i lekko naciąć.
    Piec 15 minut w 150°C
    Następnie 25 w 230°C
    Sprawdzac czy się zbytnio nie przypieka.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Druga mąkę dodajemy wg uznania


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy