Tu jesteś:
4
Składniki
Chleb pszenno-razowy
- 300 g mąki pszennej
- 300 g mąki żytniej
- 45 g drożdży świeżych
- 1,5 łyżeczki soli, drobnej
- 1,5 łyżeczki cukru
- 4,5 łyżki oleju
- 375 g woda, Temp pokojowa
-
6
1h 25min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- W naczyniu
umieścić wszyatkie składniki,3min interwał
.Przełożyć mokrą rękę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Chleb uformować i lekko naciąć.
Piec 15 minut w 150°C
Następnie 25 w 230°C
Sprawdzac czy się zbytnio nie przypieka.
Chleb pszenno-żytni
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Druga mąkę dodajemy wg uznania
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz