3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

chleb piwny


Wydrukuj:
4

Składniki

12 plaster/plastry/plastrów

150ml wody

150ml piwa jesnego

540gmąki typ550

3 łyżeczki mąki gryczaniej

1.5 łyżecz.otrębny

1 łyżecz.soli

150ml zaczynu drożdże+ciepłe mleko+cukier

  • 6
    2h 40min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    chleb piwny
  1. 1.SPOSUB PRZYGOTOWANIA ROSZCZYNU?
    WLEJ DO NACZYNIA 150ML MLEKA CIEPŁEGO! DODAJ DO MLEKA 30G DROŻDŻY I ROZMIESZAJ WSYB 1.5 ŁYŻECZKĘ CUKRU NASTĘPNIE WSYB DWIE KOPIASTE ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ I ROZNIESZAJ ROCZSZYN ODCTAW GO DO WYROSNIENCIA NA OKOŁO 5-10MIN ZALEŻNOSCI W JAKIEJ °C!
    2. PO WYROSNIECIU ROSZCZYNU PSZELEJ GO DO MISY Z SKŁADNIKAMI (Z RESZTĄ)
    3. PO WYROBIENIU CIASTA WSTAW PIEKARNIK NA 170°C (GÓRA DÓŁ)NA OKOŁO 40MIN SREDNIA BLACHAN
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy