3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb jabłkowo-orzechowy bezglutenowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Składnik

  • 750 g jabłek, obranych, pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g ksylitolu
  • 150 g żurawiny suszonej
  • 500 g gryczanej mąki
  • 1 1/2 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 łyżki kakao
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 200 g orzechów całych, mieszanka
  • masło, do smarowania
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 C.

    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić przy pomocy kopystki 5 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego wsypać ksylitol, żurawiny, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cynamon, wymieszać 10 s/obr. 3.

    4. Dodać rozdrobnione jabłka i orzechy, wymieszać kopystką, wyrobić 3 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    5. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 30 x 12 x 10 cm), piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 180 C przez 60 minut. Pozostawić przez 15 minut do ostudzenia w formie. Chleb musi całkowicie ostygnąć, zanim pokroimy go na kromki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Chleb posmarowany masłem smakuje wspaniale na śniadanie lub jako przekąska.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczny chleb. Zamiast mąki gryczanej...

    Zgłoszony przez chilim na marca 1, 2017 at 09:12.

    Bardzo smaczny chleb. Zamiast mąki gryczanej dodałam orkiszową.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:20.

    super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek wyszedł przepyszny.

    Zgłoszony przez monia_051 na sierpnia 12, 2016 at 23:26.

    Chlebek wyszedł przepyszny. Polecam każdemu tmrc_emoticons.) Moje dzieci były zachwycone.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze