3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy


Wydrukuj:
4

Składniki

składniki na chleb

  • 100 g ciecierzycy suszonej
  • 100 g ryżu
  • 50 g nasion amarantusa
  • 50 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 260 g wody/mleka/maślanki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 7 g drożdży suchych
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g mąki białej bezglutenowej (np. z balvitenu)
  • 100 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej
  • 150 g ugotowanych, potłuczonych ziemniaków
  • 6
    56min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1.  

    Do naczynia miksującego włożyć ciecierzycę, ryż, amarantus i kaszę, zemleć 3 min/obr.10.

     

    Dodać letnią wodę/mleko/maślankę, drożdże, cukier, sól, olej, obie mąki i ziemniaki. Wyrabiać 3min/Closed lid/Dough mode

     

    Ciasto przełozyć do blaszki keksówki o wymiarach 30x12 cm i poczekać aż wyrośnie. Wyrośnięte ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ulubionymi ziarnami.

     

    Piec 50 min w 180°C.

     

     

10
11

Porady

Na dno piekarnika włożyć naczynie z wodą, które słuyży do nawilżania powietrza w piekarniku podczas pieczenia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny chleb, smakuje jak najzwyklejszy

    Zgłoszony przez MalWin na lutego 11, 2017 at 20:09.

    Pyszny chleb, smakuje jak najzwyklejszy tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze