3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

chleb bezglutenowy z rodzynami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

chleb bezglutenowy z rodzynami

  • 250 g mąki gryczanej
  • 130 g mąki ryżowej, białej
  • 450 g wody mineralnej
  • 1 łyżeczki suchych drożdży
  • 1 łyżeczki soli, drobnej
  • 1 łyżeczki miodu
  • 1 porcje rodzynek
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. drożdże, miód, wodę i sól wlewamy do naczynia miksującego - 37 st / 2 obr./ 2 min

    Dodajemy resztę składników (powstaje lejace się ciasto).przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

    Odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, czasem dłużej, zależnie od temperatury w pomieszczeniu. Ciasto powinno znacznie wyrosnąć.

    Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika na 180℃ i pieczemy 1 godzinę.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy