BUŁKI ŻYTNIE Przepis jest nieprzetestowany
Author picture E.Sad.
utworzono: 11/29/10 zmieniono dnia: 11/29/11

3 Ten przepis nie posiada zdjęcia


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BUŁKI ŻYTNIE

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

BUŁKI ŻYTNIE
  • 50 g drożdży
  • łyżeczka cukru
  • 250 g ciepłej wody
  • 300 g mąki żytniej
  • 200 g mąki pszennej
  • łyżka oleju
  • łyżeczka soli
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 5min
    Pieczenie / Gotowanie 20min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie







  1. Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej

    wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,

    wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.

    Ciasto przełożyć  i pozostawić

    do wyrośnięcia na ok. 40 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na

    ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. 

    Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25

    min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej

    wodzie.

    Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej

    wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,

    wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.

    Ciasto przełożyć             i pozostawić

    do wyrośnięcia na ok. 20 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na

    ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. 

    Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25

    min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej

    wodzie.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy