Tu jesteś:
4
Składniki
22 porcja/porcje/porcji
Ciasto:
- 600 ml ciepłej wody
- łyżeczka soli
- łyżeczka cukru
- 40 g drożdży
- 700 g mąki pełnoziarnistej
- 300 g mąki pszennej typ 650
-
6
27min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" pokruszyć drożdże, wsypać cukier i wlać wodę – wymieszać 5 s/obr. 2. Następnie dodać mąkę i sól i wyrabiać przez 4min/
"Ciasto" Bułki posmarować roztrzepanym jakiem i posypać ziarnami. Piec przez 200 stopni przez 25 min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Bułeczki można posypać ziarnami, jakimi się lubi
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam, a czy można zrobić z połowy porcji? Bo...
Witam, a czy można zrobić z połowy porcji? Bo 22 sztuki to za dużo jak dla naszej 3jki. Chyba, że te bułeczki na drugi dzień też można jeść? Ale wolę mniej zrobić bo mniej zjem
dziękuję z góry za odpowiedź.
ekatarinka:...
ekatarinka:
Mi tez nie wyszły....
Niestety nie wyszły Pewnie
Niestety nie wyszły
Pewnie gdzieś popełniłam błąd
super
super
Jutro robię na śniadanie Mam
Jutro robię na śniadanie
Mam nadzieję, ze wyjdą 
Dorota eremus, dziękuję
Dorota eremus, dziękuję bardzo i cieszę się, że smakowały
AgnieszkaKS
Poprawiłam a myślałam, że
Poprawiłam
a myślałam, że gorszych rzeczy trzeba się wstydzić
ale dziękuję za spostrzegawczość
hehe
AgnieszkaKS
Proszę poprawić błąd, bo
Proszę poprawić błąd, bo trochę wstyd coś takiego oglądać (pszennej)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wyszly mi wspaniale
wyszly mi wspaniale buleczki, jak z piekarni,polecam
Jak Wam się udało zmieścić do
Jak Wam się udało zmieścić do naczynia 600ml wody i kilogram mąki? Wsypałam 300g pierwszej i przy 500g drugiej miałam już pełno w naczyniu. Poza tym ciasto w ogóle się nie wyrobiło... wszystko do wyrzucenia.
Nie ma takiej potrzeby
Nie ma takiej potrzeby
AgnieszkaKS
I nie trzeba zostawic do
I nie trzeba zostawic do wyrośniecia? jak to mozliwe?
Bardzo dobry przepis
Bardzo dobry przepis
Świetny przepis
Świetny przepis
Udało sie bardzo dobre
Udało sie bardzo dobre
"Blokada naczynia miksującego"
Witam, czy wodę i drożdże
Witam,
czy wodę i drożdże podgrzewać na 37 stopni?