3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki nadziewane brokułami


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

bułki

  • 250 g ciepłej wody
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g mąki pszennej typ 450, lub bułkowej 650
  • 1 łyżeczka soli
  • 40 g oleju
  • 1 ugotowany brokuł
  • 1 świeże surowe jajko
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    bułki z brokułem
  1. Do Closed lidwlej wody około 1l i na Varomę ułóż rozebrany na różyczki brokuł  i ugotuj go na parze około 20min (można to zrobić dzień wcześniej) wystudź

    Wodę po parowaniu można wykorzystać do zupy jarzynowej ,sosu lub do bułek

    Włóż do dzbanka w podanej kolejności wszystkie składniki ciasta (woda może być z parowania brokuła)

    Wyrób 3min/Dough mode i przełóż do miski wysmarowanej leciutko olejem (ułatwia wyjęcie  wyrośniętego ciasta ) i zostaw do wyrośnięcia 15-30min (musi podwoić objętość )

    Włącz piekarnik nagrzej do 210*C

    Wyrośnięte ciasto podziel na cztery i  każdą część na 3

    Lekko spłaszcz włóż do środka różyczkę brokuła zaklej dokładnie uformuj kształt połóż  zlepieniem do dołu na wyłożonej papierem formie

    Tak postępuj z wszystkimi bułkami

    Roztrzep jajko i posmaruj bułki wstaw do piekarnika na 20-25min

    Studź na kratce

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Bułki smakują na ciepło .

Przekrojona na zdjęciu jest jednodniowa idealna z masłem i wędliną lub innymi dodatkami

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy