3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułka Kajzerka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Bułka Kajzerka

Ciasto

  • 450 gramów mąki pszennej
  • 170 gramów woda
  • 20 gramów drożdże świeże
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli morskiej
  • 1 porcji jajko
  • 30 gramów masła, niesolonego
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Bułka Kajzerka
  1. 1. Wszystkie składniki wrzucić do misy.
    2.Wyrabiać 8 minutDough mode
    3.Ciasto zostawić na 10 minut
    4.Wyrabianie przez 5 minutDough mode
    5.Przełożyć do miski wysmarowanej olejem, odstawić na 1 godzinę
    6.Uformować 8 bułek
    7.Bułki piec w temp225 stopni przez 15 minut
    A nie zapomnij nastawić piekarnikatmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Bułki można naciąć na cztery
Ciasto również idealnie się nadaje na wypiek pszennych bagietek


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy