Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Bułka Kajzerka
Ciasto
- 450 gramów mąki pszennej
- 170 gramów woda
- 20 gramów drożdże świeże
- 1,5 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli morskiej
- 1 porcji jajko
- 30 gramów masła, niesolonego
-
6
1h 45min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Wszystkie składniki wrzucić do misy.
2.Wyrabiać 8 minut"Ciasto"
3.Ciasto zostawić na 10 minut
4.Wyrabianie przez 5 minut"Ciasto"
5.Przełożyć do miski wysmarowanej olejem, odstawić na 1 godzinę
6.Uformować 8 bułek
7.Bułki piec w temp225 stopni przez 15 minut
A nie zapomnij nastawić piekarnika
Bułka Kajzerka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Bułki można naciąć na cztery
Ciasto również idealnie się nadaje na wypiek pszennych bagietek
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBułeczki mega dobre
Bułeczki mega dobre
Bułeczki są przepyszne.
Bułeczki są przepyszne.