Czas przygotowania
                                1h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 18/09/18
                            
                zmieniono dnia: 18/09/18
                    Składniki
Bułka Kajzerka
Ciasto
- 450 gramów mąki pszennej
 - 170 gramów woda
 - 20 gramów drożdże świeże
 - 1,5 łyżeczki cukru
 - 1 łyżeczki soli morskiej
 - 1 porcji jajko
 - 30 gramów masła, niesolonego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wszystkie składniki wrzucić do misy.
2.Wyrabiać 8 minut
"Ciasto" 
3.Ciasto zostawić na 10 minut
4.Wyrabianie przez 5 minut
"Ciasto" 
5.Przełożyć do miski wysmarowanej olejem, odstawić na 1 godzinę
6.Uformować 8 bułek
7.Bułki piec w temp225 stopni przez 15 minut
A nie zapomnij nastawić piekarnika
 
Bułka Kajzerka
Porady
Bułki można naciąć na cztery 
Ciasto również idealnie się nadaje na wypiek pszennych bagietek
                        Ciasto również idealnie się nadaje na wypiek pszennych bagietek
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Bułeczki mega dobre
            
Bułeczki są przepyszne.