3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułka Kajzerka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Bułka Kajzerka

Ciasto

  • 450 gramów mąki pszennej
  • 170 gramów woda
  • 20 gramów drożdże świeże
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli morskiej
  • 1 porcji jajko
  • 30 gramów masła, niesolonego
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Bułka Kajzerka
  1. 1. Wszystkie składniki wrzucić do misy.
    2.Wyrabiać 8 minutCiasto
    3.Ciasto zostawić na 10 minut
    4.Wyrabianie przez 5 minutCiasto
    5.Przełożyć do miski wysmarowanej olejem, odstawić na 1 godzinę
    6.Uformować 8 bułek
    7.Bułki piec w temp225 stopni przez 15 minut
    A nie zapomnij nastawić piekarnikatmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bułki można naciąć na cztery
Ciasto również idealnie się nadaje na wypiek pszennych bagietek


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz