3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki pszenno-żytnie z nasionami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

  • 250 g mak, i pszennej
  • 100 g ziarenek (różnych np. słonecznik, dynia, kasza jaglana, sezam, płatki pszenne itd. )
  • 100 g otrąb żytnich
  • 50 g mak, i żytniej typ 700
  • 3 miarki wody
  • 75 g drożdży
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 6
    6min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. ziarenka zmielić 5 s obrót 10

    wlać 2,5 miarki wody

    dodać otręby żytnie, mąkę żytnią, 25 g drożdży

    2 minuty Dough mode

    odczekać 30 minut

    dodać sól, cukier, 50 g drożdży, 1/2 miarki wody, mąkę pszenną

    3 minuty Dough mode

    ciasto podzielić na 16 równych części, uformować bułki, ułożyć je na papierze do pieczenia

    włożyć do piekarnika

    nastawić piekarnik na 50 stopni C i trzymać je do 20 minut

    nastepnie podnieść temepraturę na 220 stopni C i piec około 20 minut

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super bułeczki! Na jaką funkcję należy...

    Zgłoszony przez Ballerina na października 23, 2016 at 20:30.

    Super bułeczki! Na jaką funkcję należy ustawić piekarnik? Mam z tym zawsze problem więc będę wdzięczna za pomoc.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania bo

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na grudnia 3, 2014 at 18:39.

    Dodaję do wypróbowania bo lubię takie bułeczki

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nio niemiało co urosnąć w tym

    Zgłoszony przez mu_nika na grudnia 3, 2014 at 17:54.

    nio niemiało co urosnąć w tym punkcie ziarna mają pochłonąc wodę i sie delikatnie przekwasić

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie też nie urosły, ciasto

    Zgłoszony przez magdaIena na grudnia 3, 2014 at 17:48.

    Mnie też nie urosły, ciasto ma zostać w thermomixie na pół godz.? prawie w ogóle nie urosło wtedy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buleczki wspaniale, wlasnie

    Zgłoszony przez jajciucha na lipca 9, 2013 at 10:44.

    Buleczki wspaniale, wlasnie zjedlismy je na sniadanko tmrc_emoticons.-) 

    Musialam jednak zrobic cos nie tak, moze ciasto bylo za ciezkie, bo mi nie urosly w ogole..

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można zamiast mąk dodać

    Zgłoszony przez w1paula na grudnia 27, 2012 at 17:52.

    Czy można zamiast mąk dodać ziarno pszenicy i żyta?? W jakiej ilości? Takiej samej jak mąki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapisalam przepis do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 7, 2012 at 19:36.

    Zapisalam przepis do wypróbowania Cooking 6 Uwielbiam bułeczki z dodatkami tmrc_emoticons.) Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musze wypróbować bułeczki

    Zgłoszony przez magi1 na października 7, 2012 at 16:19.

    Musze wypróbować bułeczki tmrc_emoticons.D wygladają smakowicie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Bułeczki są WYŚMIENITE !!

    Zgłoszony przez Ewunka na września 25, 2012 at 11:23.

     Bułeczki są WYŚMIENITE !! tmrc_emoticons.)

    Przepis dodaje do ulubionych, bo z pewnościa nie jeden raz wróce do przepisu tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie się upiekły i są

    Zgłoszony przez martki na maja 20, 2012 at 22:35.

    właśnie się upiekły i są przepyszne!!!

    posmarowałam je dodatkowo roztrzepanym jajkiem i posypałam makiem

    dodaje przepis do ulubionych!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, prawdziwe pachnące

    Zgłoszony przez basiula na listopada 14, 2011 at 14:11.

    Pyszne, prawdziwe pachnące bułeczki - moje ulubione Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne, zdrowe, bosko

    Zgłoszony przez dana_b na listopada 8, 2011 at 22:23.

    Przepyszne, zdrowe, bosko pachnace tmrc_emoticons.) Zdecydowanie moje faworyty wsrod bulek  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • można zamienić najlepiej na

    Zgłoszony przez mu_nika na sierpnia 7, 2011 at 09:05.

    można zamienić najlepiej na mąkę pszenną tak około 110 g chociaż sam nie robilem bez ziaren

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A można  zamienić nasiona na

    Zgłoszony przez ewemar na sierpnia 6, 2011 at 00:01.

    A można  zamienić nasiona na mąkę? Tylko jaką i jakie proporcje?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się że przepis sie

    Zgłoszony przez mu_nika na lipca 29, 2011 at 17:01.

    cieszę się że przepis sie podoba tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, chrupiące bułeczki

    Zgłoszony przez Ka_sia na lipca 28, 2011 at 08:58.

    Pyszne, chrupiące bułeczki tmrc_emoticons.D  gorąco polecam tmrc_emoticons.) wyśmienity pomysł na dużą dawkę zdrowej energii tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przez ostatnie 5 dni robie je

    Zgłoszony przez dardziniak na lipca 23, 2011 at 08:13.

    przez ostatnie 5 dni robie je do pracy i naprawdę dają radę, dobry przepis, pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kiedy znalazłam czas by

    Zgłoszony przez karinka-90 na lipca 23, 2011 at 07:52.

    kiedy znalazłam czas by przygotować te bułeczki, byłam mile zaskoczona ich niepowtarzalnym smakiem, sama zjadłam całą porcje, polecam przepis na pyszne bułeczki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają pysznie, jutro będą

    Zgłoszony przez romaym na lipca 20, 2011 at 17:13.

    Wyglądają pysznie, jutro będą na śniadanie! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mmmm idealne na sniadanko i

    Zgłoszony przez domin90 na lipca 13, 2011 at 22:30.

    mmmm Big Smile idealne na sniadanko i do pracytmrc_emoticons.))) Bombatmrc_emoticons.)) polecamtmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzięki, zrobiłam ale dodałam

    Zgłoszony przez zydzia na lipca 13, 2011 at 19:29.

    dzięki, zrobiłam ale dodałam trochę więcej mąki pszennej (tak na oko tmrc_emoticons.;)

    wyszły trochę twardawe, ale sa przepyszne tmrc_emoticons.)

    nastepnym razem zrobię z właściwą ilością

    dziękuję tmrc_emoticons.)

    zydzia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 250 g maki pszennej no te 30

    Zgłoszony przez mu_nika na lipca 13, 2011 at 17:53.

    250 g maki pszennej

    no te 30 minut to takie minimum a takie maksimum to 1 godzina 30 minut pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • własnie zaczęłam robić , ale

    Zgłoszony przez zydzia na lipca 13, 2011 at 17:22.

    własnie zaczęłam robić , ale nie wiem ile mąki pszennej tmrc_emoticons.(

    ratunku!!!!

    zydzia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja te bułeczki a czy

    Zgłoszony przez aniela60 na lipca 13, 2011 at 14:28.

    rewelacja te bułeczki tmrc_emoticons.)

    a czy trzeba czekac te 30 minut czy mozna krócej lub dłuzej ??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (No subject)

    Zgłoszony przez Marlena Włodarczyk na lipca 13, 2011 at 11:29.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Marlena Włodarczyk

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nio dziś rano zrobilem

    Zgłoszony przez veto na lipca 12, 2011 at 16:58.

    nio dziś rano zrobilem bułeczki tmrc_emoticons.) dzieciaki wcinały że aż im sie uszy trzęsły tmrc_emoticons.) super Mu_nika wielkie dzieki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Właśnie poszukiwałam nowego

    Zgłoszony przez majkat na lipca 12, 2011 at 00:27.

     

    Właśnie poszukiwałam nowego przepisu na bułki! Dzięki! tmrc_emoticons.) Spróbuję je upiec
    jutro, bo dziś już chyba trochę za późno  tmrc_emoticons.;)

     

    majkat

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacyjny przepis!!! od

    Zgłoszony przez veto na lipca 11, 2011 at 19:33.

    rewelacyjny przepis!!!

    od dawna szukałem przespisu na bułki z dodatkiem mąki zytniej tmrc_emoticons.) bo moje dziec nie chcą jejść chleba tylko bułki:/ więc to jest super rozwiazanie

    już zaczynam robic tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze