3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki bezglutenowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 1 torebki drożdzyy suchych
  • 200 g letniej wody, 2min/37st.C/obr.1
  • 260 g mąki bezglutenowej Schar
  • 30 g oleju
  • 15 g siemienia lnianego, 5min/Interwał
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Drożdze + woda -> 2min/37st.c/obr.1

    Mąka np bezglutenowa Schar (ilość zależy od rodzaju mąki) + olej + siemię -> 5min/ Interwał

    Pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30min

    Uformować bułki

    Zostawić do wyrośnięcia ok. 15min

    Piec w rozgrzanym piekarniku 20min 180st.C

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne i prościutkie!

    Zgłoszony przez EVITTKA na listopada 24, 2015 at 19:54.

    Bardzo smaczne i prościutkie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a jaką mąkę zamiast mąki

    Zgłoszony przez elciago na listopada 13, 2015 at 13:25.

    a jaką mąkę zamiast mąki Schar?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moja córcia to mały niejadek

    Zgłoszony przez sosu na lutego 23, 2015 at 21:19.

    moja córcia to mały niejadek ale bułeczki jej posmakowały, były pieczone wczoraj i są pieczone w tej oto chwilitmrc_emoticons.) pozdrawiam i dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze