 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Zupa kalafiorowa z klopsikami
- 800 g woda
- 450 g kalafior
- 200 g łopatka
- 60 g cebula
- 30 g oliwa z oliwek
- 20 g ser parmezan
- 10 g ząbka czosnku
- 10 g pestki dyni
- 10 g liście pietruszki
- 2 g curry, mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włóż ser parmezan i rozdrobnij 15 s/obr. 10. Przesyp do innego
 naczynia i odstaw.
 Następnie do naczynia miksującego włóż pół porcji cebuli oraz czosnku, rozdrobnij 5
 s/obr. 5. Składniki zgarnij kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 Dodaj mięso mielone i ulubione przyprawy, wymieszaj 8 s/obr. wsteczne/obr. 5.
 Z gotowego mięsa uformuj klopsiki, wyłóż na górną przystawkę Varomy i odstaw.
 Umyj naczynie miksujące.
 Do naczynia miksującego włóż resztę cebuli i czosnku, dodaj oliwę z oliwek i rozdrobnij 5
 s/obr. 5. Składniki zgarnij kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 Następnie duś 2 min/100°C/obr. wsteczne/obr. 3
 Dodaj rozdrobniony na mniejsze różyczki kalafior, wodę, curry i ulubione przyprawy, nałóż
 przystawkę Varomy i gotuj 15-17 min/Varoma/obr. wsteczne/obr. 2.5.
 Gotową zupę podawaj z klopsikami, tartym parmezanem (10 g na porcję), pestkami dyni
 (5 g na porcję) i posiekaną natką pietruszki (5 g na porcję)
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze