 
                                            
                                     
                                    - TM 31
Składniki
- 500 g cebuli
- 500 g bulionu wołowego lub drobiowego, najlepszy jest bulion wołowy, ale spokojnie można użyć innej bazy, np. pozostałego z niedzielnego obiadu rosołu
- 80 g białego wytrawnego wina
- 60 g masła extra
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- czerstwa bagietka lub dowolne inne pieczywo
- żółty ser, do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebulę obrać i pokroić (w drobne plasterki). Do naczynia miksującego włożyć masło oraz cebulę. Cebulę z masłem "smażyć" przez 4 minuty/Varoma/obroty wsteczne 1. Następnie dalej "smażyć" (15 minut/90stopni/obroty wsteczne 1) (bez przykrywania miarką). - 2. Pod koniec smażenia dodać łyżeczkę suszonego tymianku. - 3. Następnie wlać wino i gotować (20 minut/100stopni/obroty wsteczne 1) - 3. Następnie wlać bulion, nałożyć miarkę i gotować 15 min./100 stopni/obroty wsteczne 1. - 4. W międzyczasie przygotować pieczywo - w rozgrzanym piekarniku przypiec na rumiano kromki bagietki lub inne pieczywo posypane startym żółtym serem, a następnie zostawić je w środku przy uchylonych drzwiach by nie wystygły. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
A mi wyszła gorzka i się zraziłam !
Ponieważ nie lubię dużych kawałków cebuli, więc na koniec zmiksowałam zupę 6 sek./obr.6
Moja propozycja podania to opieczenie kromek bagietki z dwóch stron w piekarniku, a nastepnie umieszczenie ich na wierzchu zupy nalanej do żaroodpornych bulionówek. Tak przygotowana potrawę posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 2 min. w pikarniku na najwyższej półce - do zrumienienia sera.