 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Pasta twarogowa z wędliną
- 120 g chudego twarogu
- 170 g wędliny
- 1-1,5 łyżki jogurtu naturalnego
- przyprawy do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć pokruszony twaróg, wedlinę pokrojoną na kawałki oraz jogurt naturalny, zmiksować 30 s/obr. 5.
 Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
 2. Dodać wybrane przyprawy (patrz: porady), wymieszać 10s/ "Obroty wsteczne" /obr. 3. "Obroty wsteczne" /obr. 3.
 Podawać jako dodatek do pieczywa.
 3. SMACZNEGO! 
Porady
1) ze względu na to, że każda węlina ma właściwie inny smak przyprawy dobieramy wedle własnego gustu - w mojej paście wylądowały suszone pomidory ("sypane", nie z oleju), suszona bazylia, szczypta czosnku granulowanego i pieprz ziołowy
2) pasta jest świetnym sposobem na "zutylizowanie" resztek lub produktów o krótkim terminie przydatności zalegających w lodówce
3) podany przepis może stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów z dodatkowymi składnikami (w punkcie 1. można dodać np. jajko, kilka oliwek, ogórka kiszonego lub co tylko podpowie wyobraźnia)
                        2) pasta jest świetnym sposobem na "zutylizowanie" resztek lub produktów o krótkim terminie przydatności zalegających w lodówce

3) podany przepis może stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów z dodatkowymi składnikami (w punkcie 1. można dodać np. jajko, kilka oliwek, ogórka kiszonego lub co tylko podpowie wyobraźnia)
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Pycha