 
                                            
                                    Składniki
Farsz
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2 cebule średnie
- 1 płaskie łyżki soli
- 1000 gramów pieczarek
- 4-5 łyżek bułki tartej
- 65 gramów margaryny
Ciasto:
- 1 łyżek cukru
- 1 szczypty soli
- 200 gramów margaryny "Kasi", rozpuszczona
- 5 łyżek kwaśnej śmietany 18%
- 2 jajka, białko zostawić do posmarowania pasztecików
- 50 gramów drożdży
- 450 gramów mąki pszennej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ok 300 gr pieczarek i cebule i rozdrobnić 10s/ obr 6 następnie przełożyć do garnka. Do naczynia miksującego włożyć 350 gr pieczarek i rozdrobnić 10s/obr 6 i przełożyć do garnka z pozostałymi pieczarkami zrobić tak samo. Pieczarki podsmażyć w garnku razem z margaryną i cebulą,( należy zredukować jak najwięcej wody) a następnia doprawić solą i pieprzem i odłożyć do przestygnięcia. Do letniego farszu pieczarkowego dołożyć bułkę tartą i wymieszać. Konsystencja farszu musi być gęsta. 
- Najpierw rozpuścić margarynę w garnuszku i przestudzić. - Do naczynia miksującego włożyć drożdże i cukier i podgrzać 2min/37 stopni C/obr 1. Następnie dołożyć mąkę, 2 zółtka (białka zostawić do posmarowania pasztecików), kwaśną śmietanę, roztopioną margarynę i szczyptę soli i wyrobić 2min/  "Ciasto" , następnie wyłożyć ciasto na blat i delikatnie ugnieść i podzielić na 3 części. Na blat nasypać trochę mąki i rozwałkować 1 część ciasta bardzo cienko. Powycinać trójkąty równoboczne o szer ok 12 cm. Nałożyć na każdy trójkąt czubatą łyżeczkę farszu ( na dół trójkąta) Dolne boki zawinąć do środka i zawijać ku górze. Z pozostałym ciastem zrobić tak samo. Blachę posmarować oliwą i porozkładać paszteciki na niej zostawiająć przerwy żeby się nie posklejały. Za pomocą pędzelka posmarować wierzch pasztecików białkiem. Piec 20 min w 180 stopniach C. "Ciasto" , następnie wyłożyć ciasto na blat i delikatnie ugnieść i podzielić na 3 części. Na blat nasypać trochę mąki i rozwałkować 1 część ciasta bardzo cienko. Powycinać trójkąty równoboczne o szer ok 12 cm. Nałożyć na każdy trójkąt czubatą łyżeczkę farszu ( na dół trójkąta) Dolne boki zawinąć do środka i zawijać ku górze. Z pozostałym ciastem zrobić tak samo. Blachę posmarować oliwą i porozkładać paszteciki na niej zostawiająć przerwy żeby się nie posklejały. Za pomocą pędzelka posmarować wierzch pasztecików białkiem. Piec 20 min w 180 stopniach C.- Smacznego 
Farsz
Ciasto
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze