 
    
            - TM 31
Składniki
krem ananasowo-bezowy
- 1-2 wódki lub spirytusu
- 1 cukier waniliowy
- 250 g cukru
- 5 jaj
- 50 g płynnego karmelu
- 1 ananasów w kawałkach
- 200 g bezów
biszkopt
- 150 g mąki pszennej
- 10 g proszku do pieczenia
- 250 g mąki ziemniaczanej
- 6 jaj
- 250 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Upiec biszkopt w/g mojego przepisu na tort rumowo-karmelowy.Następnie przygotować krem,też w/g tego samego przepisu,z tą różnicą,że zamiast rumu dodać wódkę lub spitytus.Do kremu wrzucić odsączone z zalewy kawałki ananasa i pokruszone bezy. Tort pokroić w krążki, nasączyć ponczem.Przełożyć kremem.Złożyć.Wyszprycować i udekorować 
Tort ananasowo-bezowy
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze