 
                                            
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                48min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 01/12/17
                            
                zmieniono dnia: 07/12/17
                    Składniki
ciasto
- 500 gramów mąka pszenna tortowa
- 1 margaryna
- 75 gramów drożdże świeże
- 2 jajka
do obtaczania
- cukier
- cukier waniliowy
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia  "Blokada naczynia miksującego"  wsypać mąkę oraz rozkruszone drożdże. Miksujemy 30s obr. 4,5. "Blokada naczynia miksującego"  wsypać mąkę oraz rozkruszone drożdże. Miksujemy 30s obr. 4,5.
- Następnie do  "Blokada naczynia miksującego"  dodajemy pokrojoną w kostę margarynę i ustawiamy 30s. obr. 4. Dodajemy jajka i ustawiamy "Blokada naczynia miksującego"  dodajemy pokrojoną w kostę margarynę i ustawiamy 30s. obr. 4. Dodajemy jajka i ustawiamy "Ciasto" na ok 40s. "Ciasto" na ok 40s.
- Na duży płaski talerzyk wysypujemy cukier + odrobinę dla smaku cukru waniliowego (robię to na oko). Mieszam cukry.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Zrolowane paluszki obtaczamy w cukrze (delikatnie, nie trzeba dociskać) i układamy je na blaszcze. Pieczemy w 200'C ok. 15-20 min do zrumienienia.
ciasto
cukry
Formowanie paluchów
pieczenie
Porady
Z przepisu wychodzi ok. 50 paluchów.
Dzieciaki uwiebiają lepić różne cuda z tego ciasta i obserwować jak się pieką, warto dać im odrobinę dla zabawy
                        Dzieciaki uwiebiają lepić różne cuda z tego ciasta i obserwować jak się pieką, warto dać im odrobinę dla zabawy

Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Super przepis!!! Pyszny i prosty a tylko takie przy mojej trójce robie😊jeden minus : ZA SZYBKO ZNIKAJĄ 😋