 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 1 budyń waniliowy
- 1 budyń śmietankowy
- 180 g.cukru
- 5 białek
- Masa:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 5 żółtek
- 250 g.margaryny
- 400 g.mąki pszennej
- 180 g.cukru
- Ciasto:
- 400 g śmietany, 18 % (3 kubki )
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Nagrzać piekarnik 190 * C - Ciasto: - Cukier zemleć na cukier puder 10sek. obr.poz.9 dodać pozostałe składniki wyrabiać 2 min. obr.Interwał. Ciasto podzielić na dwie części - Masa: - Białka ubić na sztywno 2min. obr.poz 2 dodać cukier i pozostałe składniki wymieszać na jednolitą masę ok. 1min.30sek. obr.poz 3-4 - Część ciasta wyłożyć na blachę wylać masę z naczynia TM drugą częśćciasta zetrzeć na tartce i posypać nią masę. - Piec ok.1godz. 190* C - Smacznego.! 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Przepis nie dokładny, zaczęłam więc skończę ale nie polecam, przy ubijaniu białek, oczywiście trzeba pamiętać o motylku o którym nie ma mowy a początkujący mają prawo zapomniec
Ja mam chyba dwie lewe ręce, ciasto wyrabiałam conajmniej 12 min, myślalam że masło ma być z lodówki jak do kruchego i nie chciało się wyrobić. A potem po wylaniu masy na ciasto i prób posypania kruszonką, kończyło się na tym, ze kruszonka się topiła w masie i nie było jej widać. Pomogło podpieczenie przez chwilę sernika i dopiero wtedy posypanie. Do tego brakuje informacji czy śmietany ma być 400g czy 1200g i trzeba szukać po komentarzach. Fajny przepis, ale dla cierpliwych, ja zwątpiłam wczoraj wielokrotnie, przygotowanie ciasta trwało prawie godzinę.
Nie sądziłam, że sernik może być bez sera! Niesamowite, pyszne, rozpływające się w ustach, totalny majstersztyk !!! Gratuluję Pani Urszulo
bardzo pyszne ciacho, rzeczywiście jakby się gościom nie powiedziało że nie ma w środku sera to by nie wiedzieli następnym razem upiekę z brzoskwiniami w środku
  następnym razem upiekę z brzoskwiniami w środku  
  
Śmietany w sumie 1200 g???????? rozumiem że 400 g ale zmylił mnie wpis ze 3 kubki po 400 g
Jak wyszło?
PRZEPYSZNY NIEWIEŻYŁAM ŻE MOZE Z TEGO POWSTAĆ SERNIK ALE NAPRAWDE REWELACJA
ciasto pychota dodam że jest to przepis na tzw. 'dużą blachę' chociaż wydaje się że ciasta ciemnego jest mało ale warto się pomeczyć żeby go podzielić a środek rewelacja!!! robiłam go już kila razy
 dodam że jest to przepis na tzw. 'dużą blachę' chociaż wydaje się że ciasta ciemnego jest mało ale warto się pomeczyć żeby go podzielić a środek rewelacja!!! robiłam go już kila razy  
ciasto jest przepyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciasto pyszne!
znajomi nie mogli uwierzyć, że nie ma w nim kawałka sera
pozdrawiam serdecznie