 
                                            
                                    Składniki
Masa
- 3 słoiki dzemu jabkowego
- 1 galaretka agrestowa
- 1 galaretka WIŚNIOWA
Biszkopt czwarty
- 2 białka
- 2 łyżki cukru kryształu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopty (trzy)
- 9 jaj
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 1,5 szklanki mąki
- 1 kisiel wiśniowy
- 1 łyżeczka kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Sernik
- 120 dag zmielonego sera
- 50 dag cukru pudru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 12 jaj
- 30 dag margaryny
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Biszkopty (TRZY) - Do  dodać jajka, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia czas 2 min / obr. 4. Masę podzielić na 3 części. Jedną pozostawić bez zmian, do drugiej dodać kakao i wymieszać, a do 3 pozostałej w dodać jajka, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia czas 2 min / obr. 4. Masę podzielić na 3 części. Jedną pozostawić bez zmian, do drugiej dodać kakao i wymieszać, a do 3 pozostałej w dodać kisiel wiśniowy 30s / obr. 4. Przelać do 3 miski. dodać kisiel wiśniowy 30s / obr. 4. Przelać do 3 miski.
- Biszkopt (CZWARTY) - Umyć  i dobrze wytrzeć suchą ściereczką. Założyć motylek i do i dobrze wytrzeć suchą ściereczką. Założyć motylek i do wlac białka i dodać cukier czas 1-2 min / obr. 4. Dodać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wyjąć motylek. Przygotować trzecią blaszkę z papierem wysmarowaną tłuszczem. Na blaszkę wykładać kupkami na przemian cztery masy biszkoptowe. wlac białka i dodać cukier czas 1-2 min / obr. 4. Dodać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wyjąć motylek. Przygotować trzecią blaszkę z papierem wysmarowaną tłuszczem. Na blaszkę wykładać kupkami na przemian cztery masy biszkoptowe.
Sernik ala tort
Porady
Biszkopt 4 kolorowy można po upieczeniu wyrównać, odcięty kawałek z góry zjeść sam 
Cukier puder można zrobić sobie wcześniej w TM.
Jak mamy zwykły ser również możemy go utrzeć w TM.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        

 dodać margarynę z cukrem obr. 4, dodawać pomału po 1 żółtku, ser biały utarty, mąkę i proszek do pieczenia. W miedzy czasie można zwiększać i zmniejszać obroty dla lepszego połączenia się wszystkich składników.
 dodać margarynę z cukrem obr. 4, dodawać pomału po 1 żółtku, ser biały utarty, mąkę i proszek do pieczenia. W miedzy czasie można zwiększać i zmniejszać obroty dla lepszego połączenia się wszystkich składników.






 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze