Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 5
 
opublikowany: 02/09/18
                            
                zmieniono dnia: 02/09/18
                    Składniki
Sernik Cioci Oli
- 1000 g twarogu
 - 500 g mąka pszenna
 - 300 g cukru
 - 300 g masło, niesolone
 - 100 g cukru pudru
 - 9 jajka
 - 32 g cukier wanilinowy
 - 10 g proszek do pieczenia
 - 1 brzoskwinie, z puszki
 - 1 opakowania budynie waniliowe, w proszku
 - 3 krople aromat migdałowy
 - 2 łyżeczki soku z cytryn
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 500g maki
200g cukru
200g masla
5 zoltek
10g proszku do pieczenia (3 lyzeczki)
interwal 3 minuty
polowe wlozyc do zamrazarki
polowe rozlozyc na blache - 100g cukru
100g masla
1 zoltko
3 jajka
utrzec 90 sek / obroty 4
nastepnie dodac:
1 kg twarogu
32g cukier wanilinowy (2x16g)
1 budyn waniliowy
utrzec 3 min obroty 4
wylac na blache - puszke brzoskwin pokroic w plasterki rozlozyc rownomiernie na mase serowa
 - wszystkie bialka ucierac 3 min obroty 4
po dwoch minutach dadac
100g cukier
2 lyzki maki ziemniaczana
gotowa mase wylac na blache - Udekorowac lukrem i migdalami
szklana cukru pudru
olejek migdalowy
lyzka soku z cytryny
wymieszac razem z ciepla woda
polac na sernik
posypac migdalami
gotowe
smacznego - Piec 35 min w temperaturze 180 C
 
Kruche ciasto
Masa sernikowa
Brzoskwinie
Masa bialkowa
Dekorowanie
Pieczenie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze