 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     20 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 15/03/18
                            
                zmieniono dnia: 16/03/18
                    Składniki
Pleśniak z powidłami albo owocami
- 135 g margaryny
- 300 g mąki pszennej
- 65 g cukru
- 3 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 300 g powideł, np. śliwkowych, lub 1/2 kg owoców, np. truskawek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Margarynę, mąkę, 35 g cukru, żółtka jajek i proszek do pieczenia wkładamy do naczynia miksującego i wyrabiamy  "Ciasto" /3 min. "Ciasto" /3 min.
- Ciasto dzielimy na części w proporcjach 2/1/1 i wkładamy na godzinę do zamrażarki.
- Formę wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na tarce największą część zmrożonego ciasta.
- Na ciasto wykładamy powidła albo owoce. Następnie ścieramy jedną z mniejszych części ciasta.
- Ubijamy pianę z białek: zakładamy mieszadło motylkowe, wlewamy białka do naczynia miksującego, zakładamy pokrywę (bez miarki!) i mieszamy 3 min./obr. 3. Następnie zmniejszamy obroty do 2, dodajemy cukier i mieszamy 1 min. Wykładamy na ciasto.
- Ścieramy ostatnią partię ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 min.
Porady
Użyłam formy 20x25 cm.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Dobre, polecam!
Proste ciacho