 
    
            - TM 31
Składniki
Polewa
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g czekolady gorzkiej na polewę
- 30 g śmietany kremówki 30%
Ciasto
- 170 g cukier
- 1 jajko całe
- 100 g gorącej wody
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenie
- 1 łyżeczki aromatu waniliowego
- 100 g masło miękkie, + 1 łyżka do wysmarowania formy
- 1 Orzech kokosowy
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 5 s./obr. 8 
- Dodać śmietanę, podgrzać 3 min/90 st./obr. 2. 
- Polać jeszcze ciepłe ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić, aby polewa stężała 
- Piekarnik nagrzać do temp. 170 st. - Tortownicę o średnicy ok. 17 cm wysmarować łyżką masła. 
- Kokos obrać z brązowej skórki, pokroić na mniejsze kawałki, zmielić 8-10s./obr.7. Przełożyć do innego naczynia zalać gorącą wodą i wymieszać. 
- Przepłukać i wysuszyć naczynie miksujące. 
- Do naczynia miksującego włożyć masło, jajko i cukier. Utrzeć na gładką masę 5 min./obr. 3. 
- Wiórki dodać do masy maślanej i wymieszać 15 sek./obr.3 
- Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. 
- Przesianą mąkę, aromat waniliowy dodać do ciasta. Wymieszać 1,5 min./obr.4. 
- Ciasto przelać do formy. Piec ok. 40 min w temp. 170 st. 
Polewa
Ciasto
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze