 
                                            
                                    Składniki
Ciasto
- 230 gramów ciasta francuskiego, prostokatnego
Krem
- 50 gramów cukru
- 25 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej
- 2 jajka kurze
- aromat waniliowy
- 250 gramów mleka
- 1/2 cytryny, skòrka
Dodatki
- 80 gramów migdalòw, grubo posiekanych
- 200 gramów owocòw - truskawki lub lesne owoce, lub czeresnie w spirytusie
- cukier puder do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wlozyc cukier i skòrke: 20sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki na krem: 6min / 90° / obr 4, wyjac, wystudzic. Ciasto pokroic na kwadraty ( ok. 10x10cm), na kazdy nakladac po ok. 1 lyzce kremu, troche owocòw, na wierzch troche migdalòw. Zamknac " byle jak, nie musi byc zamkniete ròwniutko). Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 15min. Wyjac, przestudzic, udekorowac cukrem pudrem. "Blokada naczynia miksującego"  wlozyc cukier i skòrke: 20sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki na krem: 6min / 90° / obr 4, wyjac, wystudzic. Ciasto pokroic na kwadraty ( ok. 10x10cm), na kazdy nakladac po ok. 1 lyzce kremu, troche owocòw, na wierzch troche migdalòw. Zamknac " byle jak, nie musi byc zamkniete ròwniutko). Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 15min. Wyjac, przestudzic, udekorowac cukrem pudrem.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                        



 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
przepyszne ciasteczka
Masz racje Jadziu, w tym urok
Robiłam już kiedyś takie tylko z czerwoną porzeczką... super kontrast dla słodkiego kremu ;o)
Wyszly smaczne, kochanie, jak znajdziesz czas, wypròbuj 
  
    
 
Ciasteczka wyglądają smakowicie dodaje do wypróbowania
 dodaje do wypróbowania  
  
  
  
 