Składniki
- SZKLANKA CUKRU
 - 25 DAG MĄKI PSZENNEJ
 - TABLICZKA BIAŁEJ CZEKOLADY
 - 15 DAG MIĘKKIEGO MASŁA
 - 1 1/2 MT AJERKONIAKU
 - 4 jajka
 - ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
 - BIAŁA POLEWA CZEKOLADOWA
 - RODZYNKI DO DEKORACJI
 - MASŁO I KASZA MANNA DO FORMY
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1) CZEKOLADĘ BIAŁĄ ZETRZEJ CZAS 20S.OBR.POZ.7-8 PRZESYP DO MISECZKI
2)MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA GŁADKĄ MASĘ, ZAŁOŻYĆ MOTYLEK I UCIERAĆ CZAS 1 MIN.OBR.POZ.3.PO KOLEJI WBIJAĆ PRZEZ OTWÓR JAJKA I WLEWAĆ AJERKONIAK UCIERAĆ 1 MIN.OBR.POZ.3.
3) DO MASY MAŚLANEJ DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, ORAZ STARTĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,WYMIESZAĆ CZAS1 MIN.OBR.POZ.3.
4)CIASTO PRZELAĆ DO FORMY Z KOMINEM,WYSMAROWANEJ MASŁEM I WYSYPANEJ KASZA MANNĄ.PIEC OK. GODZINY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMP.175 ST.C
5)UPIECZONĄ I OSTUDZONĄ BABKĘ WYJĄĆ Z FORMY.POLAĆ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,OZDOBIĆ RODZYNKAMI.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze