 
    
            Składniki
składniki:
- 10 g oliwy lub oleju
- 1 łyżeczek Bulionu warzywnego, przygotowanego w TM
- 100 g śmietany 30%
- 30-40 g Szpinaku świeżego
- 50 g łososia wędzonego
- 30 g cebuli
- 1 jajko
- 50 g sera żółtego
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przygotuj foremki na mufinki. Ciasto francuskie rozwałkować i powycinać 10 -12 krążków, wyłożyć nim foremki. Ponakłuwać widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 10 min. aby lekko się zrumieniły. 
- Ser umieścić w naczyniu zetrzeć 5s/ obr.8. Przełożyć do innego naczynia. - Cebule rozdrobnić 3s/obr.5. Dodać łososia wędzonego, rozdrobnić 2s/obr.5. Następnie dodać oliwę i dusić 2 min/Varoma/obr.1. Dodać szpinak rozdrobnić 3s/obr.6. Dodać śmietanę, zagotować 3 min/100 stopni/obr. 2. Przełożyć do innego naczynia. Wystudzić. - Do wystudzonej masy dodać jajko i starty ser, wymieszać kopystką. - Do każdego z zapieczonych spodów z ciasta nałożyć przygotowane nadzienie i wstawić do nagrzanego do temperatury 160 stopni piekarnika i zapiec 10-15 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe. - Najlepiej smakują na ciepło zaraz po upieczeniu. 
tartoletki
nadzienie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze