thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 05/04/12
zmieniono dnia: 05/04/12

Składniki

Jogurt naturalny

  • 1000 gramów mleka
  • 150 gramów jogurtu naturalnego
  • 1 płaskich łyżeczek cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlac mleko i wsypac cukier, podgrzać 2 min/37ºC/obr 2. Dodac jogurt naturalny i podgrzewac 10 min/37ºC/obr 2. Nastepnie naczunie miksujace nakryc sciereczka, aby utrzymać ciepło. Przykryty jogurt pozostawić na 8 do 10 godzin. Jogurt przed spożyciem przechowywać w lodówce przez 8 godzin.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 16, 2020 at 12:44

    beatazi: dużo czasu minęło, ale mam ten sam problem. Udało Ci się napiawic ten jogurt? Też mam ochotę wlac go spowrotem do thermo i powtórzyć wszystkie czynności.

  • grudnia 9, 2017 at 20:29

    Asiak1: ja zawsze robię z UHT + jogurt grecki, wychodzi gęsty i kremowy.

  • grudnia 9, 2017 at 20:27

    gostkowski: ja robię z mleka UHT 3,2% i dodaję jogurt typu greckiego tmrc_emoticons.)

  • stycznia 16, 2017 at 20:28

    a mój wyszedł gęsty i aksamitny smak nie ma porównania do tego ze sklepu Smile

  • stycznia 4, 2016 at 16:25

    Wczoraj zrobiłam wyszedł dosyć plynny ale steżał trochę o dziwo w lodówce. Dzisiaj drugie podejście tmrc_emoticons.;) Leżakuje w kocu pod kaloryferem.

  • sierpnia 4, 2015 at 11:04

    Wczoraj wieczorem zrobiłam jogurt wg. przepisu z "Radość gotowania ", mleko 2% i jogurt naturalny z kulturami bakterii . Stał w ciepłe przez 12h , rano schowałem go do lodówki , wyszedł bardzo plynny raczej maślanka nie jogurt . Po dodaniu jogurtu krócej podgrzewaliśmy , czy to może być przyczyną ? Zastanawiam się czy gdybym teraz moją "maślankę "tmrc_emoticons.) jaszcze raz przelała do naczynia miksującego i podgrzała 10 min dalej postępując zgodnie z powyższym przepisem wyszedł by gęściejsze

  • maja 23, 2015 at 22:25

    A ile moze taki jogurt stac w lodowce po wykonaniu?

  • lipca 12, 2012 at 23:07

    dzisiaj takim jogucikiem się zajadałam tmrc_emoticons.p  ja zrobiłam bez cukru i z mleka UHT i wyszedł pychotka tmrc_emoticons.)

     

  • kwietnia 6, 2012 at 09:10

    Ja robię jogurt z mleka 3,2% ale takiego z krótkim terminem ważności, kupuję je w plastikowej butelce i zawsze wychodzi gęsty i pyszny tmrc_emoticons.). Moje dzieci lubią z mrożonymi truskawkami. Z mleka UHT nie wyszedł.

  • kwietnia 5, 2012 at 23:42

    A jakie mleko użyć? Świeże, pasteryzowane, czy UHT? Czy należy je gotować przed produkcją, czy bez gotowania?Próbowałem na świeżym (od krówki) i niestety nie wyszło, skwasiło się.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: