Składniki
Mus truskawkowy
- 50 g cukru, lub cukru waniliowego
 - 1000 g truskawek
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Truskawki szypułkujemy, myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Wkładamy je do
"Blokada naczynia miksującego" , dodajemy cukier 10-15s / obr.5-6.  Ustawiamy temp. 90 st C / 30 min / obr. 2. Myjemy i wyparzamy małe słoiczki. Przelewamy do nich mus. Zakręcamy i odwracamy wieczkiem do góry. Następnie Pasteryzujemy 10-15 minut.
Mus truskawkowy
Porady
Mus taki przygotowuję dla mojej pociechy. Niemowlę ![]()
Mogą go również jeść dorośli jako dodatek do: białego sera ze śmietaną, itd.
Jeżeli mamy bardzo słodkie truskawki to możemy całkowicie zrezygnować z cukru.
Z danej porcji wychodzi pięć słoiczków (wielkość - po koncentracie pomidorowym).
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Superrrrrrrrrrrrrr
            
super do naleśników, pankejkow,lodów...
Truskawkowe szleństwo ciąg dalszy- teraz mussssssssssss...
Jestem zmotywowana idę szukać słoiczków, myć, wyparzać, obierać itd. zrobię kilka słoiczków aby zimą serwować synkom trochę lata
 Ja tylko zrobię bez cukru 
 
Przepis na czasie . Napewno zrobię
Mus wyszedł super , pasuje nie tylko do lodów , tak mało przy tym pracy a tak cieszą efekty