thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 02/03/16
zmieniono dnia: 02/03/16

Składniki

  • 2 MT mleka
  • 2 jaja kurze
  • 30 g drożdży
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 700 ml wody, do gotowania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wg podanej kolejności włożyć do naczynia i wyrabiać - czas 2 minuty, obr. poz. Ciasto"Ciasto" .

    Następnie ciasto rozwałkować na ok 2 cm i jeśli chcemy takie małe pampuchy jak na zdjęciu, to wycinamy krążki miarką MT. Odłożyć do wyrośnięta - ok 20 minut.

    Do naczynia wlać wodę i zagotować - czas 7 minut obr 1 - temp Varoma.

    Po tym czasie włożyć pampuchy na dwa poziomy Varomy - 4 sztuki na dół, na górze 7 sztuk - czas 8 minut, temp. Varoma, obr. poz 1

Porady

smakują idelanie z sosem truskawkowym

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

parowańce - pampuchy - kluski drożdżowe na parze

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 24, 2022 at 15:25
    5.0

    Pychota. Smak mojego dziecinstwa, pampuchy na stale zagoscily w mojej kuchni. Varome jak wkladam pampuchy ustawiam na 10 minut tmrc_emoticons.;).Bardzo dziekuje za ten przepis.

  • lutego 7, 2020 at 09:01

    pod koniec parowania kluski marszczą sie i opadaja lekko. co robie źle?

  • września 23, 2019 at 13:00

    Rewelacja tmrc_emoticons.) u mnie wyszło 17 szt z sosem czekoladowym
    150 ml wody 7 dużych łyżek cukru 1 duża łyżka oleju kokosowego 1 duża łyżka oleju rzepakowego 4 duże łyżki kakao szczypta soli
    Do rondelka wlewamy gorącą wodę i wsypujemy cukier, podgrzewamy mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
    Następnie nie ściągając garnka z ognia dodajemy oleje, kakao oraz szczyptę soli. Składniki dokładnie łączymy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 3 min od czasu do czasu mieszamy,uważając aby sos się nie przypalił. Odstawiamy na bok do ostygniecia i zgęstnienia.

  • września 21, 2019 at 16:05

    Pampuchy PYCHA!!!! Pięknie wyrosły, są mięciutkie. Gorąco polecam. Idealne do sosów mięsnych,leczo lub do podania z sosami owocowymi na słodko.Love

  • stycznia 15, 2019 at 21:50

    Pampuchy jako pierwsze wyzwanie, sprawdził się przepis, urządzenie jak i użytkownik tmrc_emoticons.;) Polecam, smak dzieciństwa.

  • sierpnia 9, 2018 at 15:11

    Przepyszne tmrc_emoticons.;-) gorąco polecam!!!! Robiłam według przepisu tmrc_emoticons.;-)

  • stycznia 15, 2018 at 13:33

    Z tego przepisu wychodzi 11sztuk czy więcej?

  • listopada 10, 2017 at 15:48

    Ciasto ok, jednakże na moje oko wycinanie krążków miarką MT jest błędem gdyż kluski są ubite i nie smakują jak te ręcznie uformowane.

  • września 20, 2017 at 10:48

    Pyszne, polecam tmrc_emoticons.)

  • maja 15, 2017 at 17:01
    5.0

    Najlepsze z sosem gulaszowym Cooking 9

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: