 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
Racuchy
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 125 g jogurtu naturalnego
- 50 g śmietany 12%
- 100 g mleka 1,5%
- 350 g obranych jabłek, [pokrojonych na kawałki]
- 1 płaskich łyżeczek sody oczyszczonej
- 2 czubatych łyżeczek cukru
- 1 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. W naczyniu umieszczamy jabłka i rozdrabniamy - 3 sek. / obr. 4. Wyjmujemy do innego naczynia. - 2. Do naczynia wbijamy oba jajka i dodajemy szczyptę soli. Miksujemy - 20 sek. / obr. 8. - 3. Dodajemy pozostałe składniki za wyjątkiem jabłek i mieszamy 0 45 sek. / obr. 7. - 4. Dodajemy jabłka i mieszamy - 15 sek. /  "Obroty wsteczne"  / obr. 4. "Obroty wsteczne"  / obr. 4.- ...i gotowe  Teraz na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju dodajemy taką mieszankę i smażymy na złoty kolor. Teraz na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju dodajemy taką mieszankę i smażymy na złoty kolor.- SMACZNEGO! 
Racuchy
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Guma a nie racuchy , jabłka w ogóle nie czuć , dzieciom nie smakowały
Petarda, przepyszne!
Bardzo smaczne.
Dzieci jadly ze smakiem. Polecam
zrobiłam po raz pierwszy z ciasta nie drożdżowego bo uważałam , że racuchy muszą być drożdżowe a tu zong. Dobre.
 
            
wg mojej rodziny nawet te są lepsze.
pychotka!!! zamiast śmietany dałam jogurt naturalny i mleko 3,2%. wyszły pyszne - dzieciaczki zajadały.
Bardzo dobre wyszły moje dzieci się pochłoneły ciasto superowe 
            
Mega pyszne, daję 5 gwiazdek
Moje ulubione 😀
Smaczne puchate placuszki