 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                45min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
PLACKI ZIEMNIACZANE ZE SZPARAGAMI I PARMEZANEM
- 500 g ziemniaków, obranych pokrojonych na kawałki
- 300 g szparagów, zielonych, bez twardych końcówek
- 1000 g wody
- 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 1/2 pęczku koperku
- 80 g mąki pszennej
- 80 g cebuli, obranej przekrojonej na cztery
- 3/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
- olej, do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksujacego wlewamy wodę , na dolną część VAROMY wkładamy szpargi pokrojone w 2cm kawałki 14-16min./VAROMA/obr.1 po ugotowaniu szparagi hartujemy w zimnej wodzie i odstawiamy na bok.
 2. Do czystego i suchego naczynia wkładamy parmezan i koperek 10s./obr.10
 3. Dodajemy resztę składników
 (bez szparagów)15-20s./obr.5
 4. Dodajemy odsączone szparagi 10s./obr.3 "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"
 5. Placki smażymy na oleju.
 6.Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
PLACKI
Porady
Szparagi gotujemy na VAROMIE 14-16min w zależności od grubości szparagów.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo dobre placki