- TM 31
 
Składniki
16 do 20 placków
- 80 g drożdży
 - 200 g mleka
 - 1 płaskich łyżeczek cukru
 - 200 g ziemniaków ugotowanych, rozdrobnić
 - 400 g mąki
 - 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Drożdże, mleko i cukier wymieszać 3min/37stopni/obr2.dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" . Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Olej rozgrzać w garnku. Formować małe cieńkie placki i wrzucać do garnka. Piecze się podobnie jak pączki. Po upieczeniu osączyć langosza na ręczniku papierowym.
Podawać ze śmietaną, startym żółtym serem, keczupem itp.
przygotowanie ciasta
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Robiłam już langosze, ale żadne nie wyszły tak dobre jak te. Polecam
Muszę zrobić , jadłam takie na Węgrzech, będzie powtórka z wakacji !
Rewelacja!!!!Dziś robię po raz drugi
 Domownikom posmakowało i zapewne zagości na naszym stole już na stałe 
 Polecam!!!!Ciasto lepkie,ale żeby dobrze się robiło placuszki polecam lekko posmarować dłonie olejem!!! 
            
Dziś zrobiłam na obiadek- miłe wspomnienie z wakacji wyszły super.Bardzo dziękuję za przepis polecam wszystkim.
Od dawana już się przymierzałam zrobić langosze ,dziś robiłam tylko ciasto bardzo klejące w ogóle nie dało się uformować placków
 w smaku wyszły ok ale moje kształtem w ogóle nie przypominały oryginalnych węgierskich,czy coś zrobiłam źle?
Wypróbowałam.Wyszły naprawdę smaczne.Podobne jadłam w węgierskiej restauracji i te "domowe" niczym się nie różnią.
Z przepisem sie spotkalam, sama jednak nie robilam i nie pròbowalam placuszkòw... Wypròbuje, jak tylko przejdzie ten okropny upal
 
 