Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 06/05/13
zmieniono dnia: 06/05/13

Składniki

  • 125 g sól
  • 10-15 małych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • koperek posiekany drobno 2 łyżki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    znakomity dodatek do mięc z grilla
  1. nalać do naczynia wody do 0,5l

    dosypać do wody soli

    ziemniaczki porządnie umyć

    umyte ziemniaczki umieścić w koszyczku

    nastawić na gotowanie na 15-20 min

    wyjąć ziemniaczki i zostawić do ostygnięcia

    zawijać po 1 szt w folie dodając na wierzch szczypte masła i koperku

    piec na grillu 20 min \

     

    WAŻNE żeby były w skórce inaczej będą przesolone a tak sól osiądzie na skórce

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

młode ziemniaczki na grilla

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 6, 2013 at 22:32

    osobiście bardzo lubię ziemniaki z ogniska, tak zrobione ziemniaczki mają podobny smak , nie wiem czemu, podpatrzyłam kiedyś w programie kulinarnym, można je jeść bez koperku i masła

  • maja 6, 2013 at 22:27

    Przepis mi znany. Czesto robimy ziemniaczki z maslem i koperkiem i to nie tylkona grila. Zastanawiam sie tylko po co taka duza ilosc soli????    

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: