 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                31h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 31
opublikowany: 02/02/18
                            
                zmieniono dnia: 09/02/18
                    Składniki
CIASTO
- 220 gramów mąki
- 170 gramów masła ew margaryny, temperatura pokojowa
- 250 gramy cukru
- 1 ,5 łyżki cukru waniliowego, ew więcej
- 3 jajka temp. pokojowa
- 1i 1/4 szk. maślanki temp. pokojowa
- 2/3 szklanki gorzkiego kakao
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
KREM
- 2 opakowania serka mascarpone, zimne
- 600 ml śmietany kremówki 30 %, może być wiecej
- 3,5 łyżeczki cukru pudru
- 6 ciastek oreo
DODATKOWO
- 250 gramów ciastek oreo, niekoniecznie
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto muszą być w temp. pokojowej .
 Mąkę ,kakao, sól proszek i masło "Blokada naczynia miksującego"  bez czasu /obr 4 następnie dodajemy cukier , cukier waniliowy i nadal mieszamy jajka i stopniowo zmniejszając obroty dodajemy maślankę - mieszamy ok 1 min/obr 3 . "Blokada naczynia miksującego"  bez czasu /obr 4 następnie dodajemy cukier , cukier waniliowy i nadal mieszamy jajka i stopniowo zmniejszając obroty dodajemy maślankę - mieszamy ok 1 min/obr 3 .
 Ciasto przekładmy do tortownicy średnica 24 cm ( lepeij podzielić na trzy ew dwie części ) piec osobno ono nie wyrasta duże.
 Piec 20-25 min 180 C do suchego patyczka .
 Masa serowa
 śmietankę "Blokada naczynia miksującego"  mieszamy obr,4 bez czasu obserując , jak już zrobi się gęsta masa dodać stopniow serek i mieszać jeszcze ok 1 min/ obr. 2-3 pod koniec dodajemy cukier 30s/obr 3 . "Blokada naczynia miksującego"  mieszamy obr,4 bez czasu obserując , jak już zrobi się gęsta masa dodać stopniow serek i mieszać jeszcze ok 1 min/ obr. 2-3 pod koniec dodajemy cukier 30s/obr 3 .
 Odkładamy trochę masy na wykończenie tortu.
 6 ciastek oreo wkładamy do "Blokada naczynia miksującego"  10s/obr4-5 ew siekamy lub łamiemy i dokładamy do masy . "Blokada naczynia miksującego"  10s/obr4-5 ew siekamy lub łamiemy i dokładamy do masy .
 Upieczone spody ( 3 sztuki ) ja miałam 2 sztuki smarujemy masą dociskamy,
 Ciastka oreo włożyć do "Blokada naczynia miksującego"  zmielić 1min/6 opruszyć boki "Blokada naczynia miksującego"  zmielić 1min/6 opruszyć boki
 dekorujemy i odstawiamy do lodówki .
 Smacznego !!!
CIASTO
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze