 
    
            Czas przygotowania
                                1h 20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     15 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
- 1 jajko całe
- 10 g proszku do peczenia
- 30 g kakao gorzkiego
- 350 g mąki
- 150 g cukru
- 200 g Masla
masa
- 180 g masla miękiego
- 200 g cukru
- 4 jajka cale
- 500 g sera bialego homogenizowanego
- 10 g cukru vaniliowego
- 1 opakowania budyniu waniliowego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- wszystkie skladniki cista wlozyc do  "Blokada naczynia miksującego"  30 s poziom 6 "Blokada naczynia miksującego"  30 s poziom 6- nastepnie trzy czwarte ciasta odlozyc reszta wylozyc spod i uformowac boki 
- masa - wszystkie skladniki wlozyc do  "Blokada naczynia miksującego"  40 s poziom 5 wylac na ciasto reszte ciasta poskubac na gore piekarnik rozgrzac do 175stopni piec ok 60 - 70 min "Blokada naczynia miksującego"  40 s poziom 5 wylac na ciasto reszte ciasta poskubac na gore piekarnik rozgrzac do 175stopni piec ok 60 - 70 min
ciasto
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
dzis go pieklam po raz koleny jest przepyszny
to moj ulubiony
pieke go w okraglej foremce wlasnie teraz tez robie na sylwestra pozdrawiam serdecznie
 wlasnie teraz tez robie na sylwestra pozdrawiam serdecznie
W jak dużej formie pieczesz ten sernik?
ja mam ksiazki po niemiecku wiec tlumaczylam ten przepis na Polski ale sernik jest wysmienity serdecznie polecam pieke go co tydzien