 
    
            Składniki
składniki do tarty
- 400 g mąki
- 300 g masła
- 2 żółtka
- łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
- 150 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Włożyć do naczynia wszystkie produkty w podanej kolejności i ustawić obroty 5 na 10 sekund. 
- Następnie wysypać powstałą kruszonkę do wysmarowanych tłuszczem 2 blaszek do tarty o średnicach 24cm i ułożyć ręcznie ciasto w blaszkach tak by równo pokrywało całe wnętrze blaszek. 
- Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 190stopni na złoty kolor 
- Rozpuścić 1 galaretkę w szklance wody i odstawić aż lekko stężeje. 
- Owoce sezonowe (maliny, borówka amerykańska, truskawki, poziomki....itp) ułożyć wewnątrz tarty i na nie łyżką nałożyć stężałą ale jeszcze półpłynną galaretkę. 
- Wszystko wstawić do lodówki na 7-8 godzin, wtedy jest tarta najsmaczniejsza. 
przygotowanie tarty
galaretka i owoce
Porady
Można pod owoce wyłożyć budyń waniliowy, wtedy jest bardziej wykwintna, ale bez budyniu jest też bardzo smaczna
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze