 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 25/10/18
                            
                zmieniono dnia: 29/10/18
                    Składniki
Jabłko z dynią pod kruszonką
- 1 jabłko
- miąższ z dyni, objętościowo tyle ile jabłka
- 40 g mąki pszennej
- 15 g cukru
- 20 g masła, ew. oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Obrane i wydrążone jabłko kroimy na kawałki. Miąższ z dyni kroimy na kawałki mniej więcej takiej wielkości jak kawałki jabłka. W dwóch na naczyniach żaroodpornych (ceramicznych lub silikonowych) umieszczamy po połowie jabłka i dyni i lekko mieszamy. U mnie to dwie kokilki o wys. ok. 5 cm i średnicy ok. 8 cm. Naczynia umieszczamy w Varomie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. 1. W naczyniu miksującym musi być woda lub można równocześnie gotować inne danie. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. C i z mąki, cukru i tłuszczu robimy kruszonkę przez lekkie wymieszanie. Podgotowane na parze jabłka z dynią zdejmujemy z Varomy, nakładamy na wierzch kruszonkę i dopiekamy 15 min w piekarniku. Podajemy na ciepło.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze