Czas przygotowania
                                20h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20h 5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 - TM 5
 - TM 31
 - TM 21
 
opublikowany: 28/01/23
                            
                zmieniono dnia: 29/01/23
                    Składniki
GOFRY CHRUPIĄCE
- 300 g mąki pszennej tortowej
 - 16 g cukier wanilinowy
 - 2 jajka
 - szczypty sól
 - 250 gramów mleko
 - 250 gramów wody mineralnej, gazowanej
 - 1 łyżeczki proszek do pieczenia
 - 0.080 litra olej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Białka jaj oddzielić od żółtek, białka umieścić w naczyniu miksującym
"Blokada naczynia miksującego"  - Dodać szczyptę soli założyć motylek ustawić czas 4 min obroty pozycja 3
 - Ubite na sztywno białka przełożyć do innego naczynia
 - Do nacznia 
"Blokada naczynia miksującego"  wlać mleko, wodę, olej, żółtka jaj - Dodać cukier wanilinowy
 - Dodać mąkę
 - Dodać proszek do pieczenia
 - Ustawić czas 1,5 min 
"Mieszanie"  3 - Dodać ubite białka, w otwór pokrywy włożyć kopystke ustawić czas 1 min 
"Mieszanie"  1 - Po wymieszaniu ciasta przelać do miski, rozgrzać gofrownicę
 
Ciasto na gofry
Porady
Wszystkie składniki powinny być w 
"Sous-vide"  pokojowej. Im mocniejsza gofrownica tym gofry są bardziej chrupiące
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 21
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Najlepszy przepis ktory dotej pory mialam.
Dziekuje bardzo