 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- * 250 ml kefiru lub maślanki
- * 120 g masła, roztopionego
- * 500 g mąki pszennej, chlebowej
- * 60 g cukru
- * 14 g drożdży świeżych, lub 7 g drożdży suchych
- * 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
- * 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy
- * szczypta soli
- Nadzienie:
- * 100 gpłynnego miodu
- * 3 czubate łyżki cynamonu
- Ponadto:
- * 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Roztopić masło (4min/50 stopni/obr.2),gorące wymieszać z maślanką (3sek./obr.5) Dodać resztę składników i wyrobić ciasto (3min/  "Ciasto" ). Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (podwojenia objętości) w ciepłym miejscu. "Ciasto" ). Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (podwojenia objętości) w ciepłym miejscu.- Wyrośnięte ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt (ok. 40 x 35 cm). - Nadzienie: miód rozsmarować równomiernie na cieście i posypać cynamonem. Ciasto podzielić na 8 pasków (5 cm x 35 cm). Każdy pasek zwinąć w spiralę i uformować serce, dobrze połączyć i kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Serca posmarować jajkiem z mlekiem i zostawić na 15 minut w ciepłym miejscu do napuszenia. - Piec w temperaturze 170ºC przez około 20 minut. Ostudzić na kratce. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze