Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
BROWNIE Z FASOLI
- 500 g fasoli czerwonej, z puszki przepłukanej
 - 150 g banana, obranego
 - 4 jajka
 - 100 g cukru
 - 50 g kakao
 - 15 g proszku do pieczenia
 - 40 g mąki pszennej
 - 40 g oleju
 - 50 g Orzechy, arachidowe
 
POLEWA CZEKOLADOWA
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
 - 60 g mleka
 - 20 g cukru
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wszystkie składniki (oprócz orzechów)włożyć do naczynia miksującego, 5min./obr.10 w tym czasie mieszamy przy pomocy kopystki 
2. Blachę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem posypujemy bułką tartą.
3. Ciasto wylewamy do formy i wkładamy do pieca 30min./180C
4. Odstawiamy do wystudzenia.
5. Kroimy na kawałki, polewamy czkolada i górę posypujemy orzechami. - 1. Czekolade połamać w kawałki, włożyc do naczynia miksującego dodać mleko i cukier. 4min./70C/obr.1
2. Rozpuszczoną czekoladę polewamy gotowe kawałki Browni. 
BROWNIE
POLEWA CZEKOLADOWA
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Agary:
Tak 500g fasoli po opłukaniu
Mam pytanie o wagę fasoli: 500 gramów to już waga po opłukaniu?