thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 06/10/12
zmieniono dnia: 06/10/12

Składniki

  • 200 gramów sera asiago (albo innego, dosc twardego)
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 1 cebula średnia
  • 600 gramów kapusty czerwonej
  • 250 gramów sosu pomidorowego lub 160g wody + 3 wieksze pomidory, pokrojone na duze kawalki
  • 2 jajka kurze
  • sòl, pieprz, kminek
  • bulka tarta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc ser: 15sek / obr 5, odlozyc. Wlozyc kapuste, na 2 razy, rozdrobnic na obr 4, wg upodobania, odlozyc. Wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej i kapuste: 5min / 100° / obr 1. Dodac reszte skladnikòw, pròcz jajek i sera: 10min / Varoma / obr 1. Przestudzic w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" przez ok. 30min. Dodac jajka i ser: 1min / obr 3. Wylozyc do formy, natluszczonej i posypanej bulka tarta. Posypac jeszcze bulka po wierzchu. Piec w goracym piekarniku: 180° / 30min.

Porady

Porada: prosze wypròbowac przepis, bez ogladania zdjec. Kapusta szatkowana i gotowana, rzadko ma dostojny wyglad. Ale za to, jak smakuje.... Zapraszamtmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Flan z czerwonej kapusty

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 6, 2012 at 22:27

    Grazynko, to zòlty ser, srednio miekki. Jesli nie znajdziesz go nigdzie, zastap innym, nie bardzo miekkim , ale nie parmezanem. Parmezan jest twardy. Jakis zòlty ser, aby nie byl za miekki. Np. gouda sie nie nadaje, za miekki. Daj znac, co wymyslilas Big Smile

  • października 6, 2012 at 17:46
    5.0

    Veroniko jaki to jest ser asiago? czy jest podobny do naszego sera żółtego ?Pozdrawiam Love Cooking 10