thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 06/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • pół małej dyni
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Dynię kroimy na kawałki i wkładamy do naczynia, nastawiamy 30 s/obr. 10. Dynia powinna być zmiksowana na miał, następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 30 sek/obr.6

    Tak przygotowane ciasto nakładany na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiano.

    Można posypać cukrem pudrem z wierzchu lub posmarować konfiturą np. malinową.

    Zobacz przepis na mojej stronie: //www.thermoprzepisy.pl/index.php/2011/11/dyniowe-racuchy/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dyniowe racuchy

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 1, 2017 at 21:28

    Pyszne są. U nas z cynamonem i z powidłami sliwkowymi.

  • stycznia 25, 2014 at 09:25

    Bardzo lubię placki z dyni tmrc_emoticons.)

    Ja dodaję mąkę orkiszową, zmiksowane ze skórką jabłka i trochę karobu lub kakao - żeby były czekoladowe dla dzieci tmrc_emoticons.) Najcześciej piekę w piekarniku. Ale (nie wiem dlaczego)nie wychodzą mi takie puszyste jak Twoje tmrc_emoticons.;)

    pozdrawiam

     

     

     

     

  • lutego 1, 2012 at 00:19

    Pyszności, polecam. Szkoda, że nie mam więcej dyni.Cooking 10    

  • listopada 9, 2011 at 10:17

    Big Smile takie racuszki sa pyszne - ja dodaje jeszcze cynamon i troszke imbiru w proszku - wtedy maja bardziej korzenny smaktmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

  • listopada 8, 2011 at 18:24

    A mogę prosić o podanie ile waży połowa małej dyni ? tmrc_emoticons.) Ja mam chyba akurat dużą i trudno mi ocenić ile mam jej zużyć a przepis wygląda fajnie.